İlk sözleri "çok üşüyorum" oldu

Van'da yaşanan ikinci felaketin ardından sevindirici haberler de geliyor. Arama-kurtarma ekipleri 5.6'lık sarsıntıyla yıkılan Bayram Otel'in enkazından 11 saat sonra bir kişiyi daha sağ olarak kurtardı. Kurtarılan kişinin ilk sözleri 'çok üşüyorum' oldu.

İlk sözleri çok üşüyorum oldu
10 Kasım 2011 Perşembe 09:06 tarihinde eklendi.

 

7 SAAT SONRA BİR KADIN ÇIKARILDI
 
Van Edremit merkezli 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel’in enkazından 7 saat 10 dakika evli bir kadın çıkarıldı. Otelin orta katında eşi birlikte odalarında oturduğu bir sırada meydana gelen depremle birlikte enkaz altında kalan kadın, arama kurtarma ekiplerinin büyük bir özenle sürdürdüğü çalışma sonucu kurtarıldı. Kadının eşinin de hayatta olduğu ve kısa süre sonra çıkartılacağı bildirildi.
 
İlk müdahalesi enkazda yapılan ve boyunduruluk takılan kadın, ekiplerin enkaz üzerinde oluşturduğu merdiven ile elden ele dikkatlice indirilerek ambulansa konuldu. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen kadın depremzede, hastaneye kaldırıldı.
 
11 SAAT SONRA GELEN MUCİZE
 
Depremden 11 saat sonra otel enkazından 60 yaşında Mehmet Deniz sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişinin ilk sözleri 'Çok üşüyorum' oldu.
 
EŞİ DE SAĞ KURTARILDI
 
Bayram otelinin enkazından 11 buçuk saat sonra 27 yaşındaki Gökhan Yüce sağ olarak kurtarıldı. Eşi Esra Yüce' de enkazdan 7 saat sonra kurtarılmıştı....
 
YARDIM İÇİN JAPONYA'DAN GELDİ, ENKAZ ALTINDA KALDI
 
Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'in enkazından yaklaşık 5,5 saat Japon olduğu bildirilen bir kadın yaralı kurtarıldı.
 
Otel girişinin arka kısmında olduğu bildirilen bölümden Japon olduğu bildirilen bir kadın yaklaşık 5,5 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan Japon kadının bilincinin yerinde olduğu belirtildi. Ekipler, Japonya uyruklu kadının çıkarıldığı yerin yakınında başkalarının da olma ihtimali üzerine çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
 
Kurtarılan kadının, Japon yardım ekibinden Miyuki Konnai olduğu öğrenildi.
 
Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görev yapan Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki, 28 Ekim'den bu yana Van'da bulunuyordu.
 
Kentte satın aldıkları kurbanlık hayvanları, kesim evinde kestiren Japon yardım ekibi poşetlere koydukları etleri Akköprü Mahallesi'nde evlerinde ve çadırlarda yaşayan depremzedelere dağıtmıştı.
 
Japon yardım ekibinden Yumeka Ota ülkesine dönerken Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki'nin Van'da kaldığı, Bayram Otel'e yerleştiği öğrenildi. Dün 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan otelin enkazından yaklaşık 5,5 saat sonra kurtarılan Japon kadının Miyuki Konnai olduğu ve İpekyolu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.
 
4.5 SAAT SONRA KURTARILDI
 
Otelin altındaki otobüs firması bürosunun bulunduğu bölümden bir kadın yaklaşık 4,5 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı kurtarılan kadının, otobüs firmasında servis bekleyen yolculardan olduğu öğrenildi.
 
Kurtarma ekipleri enkazda tüneller oluşturarak binada bulunanlara ulaşmaya çalışıyor. Sağlık ekiplerinin yaralı kurtarılan kadına ilk olarak bu tünellerde müdahalede bulunduğu, serum taktıkları görüldü.