İlk 'yerli tablet' 899 TL

Fatih projesi ile gündeme gelen yerli tablet üretimi, Türkiye'deki üretici şirketleri harekete geçirdi

İlk yerli tablet 899 TL
11 Ekim 2011 Salı 17:40 tarihinde eklendi.

 

Daha önce yerli cep telefonu ile adını duyuran General Mobile, ‘e-tab’ adındaki ilk yerli üretim tableti tanıttı. Cihazın tasarımı, montajı ve paketlemesi Türkiye’de yapılıyor.

Yazılımın yüzde 30’u, içeriğin yüzde 25’i, parçaların tamamı ise yurtdışından ithal ediliyor. Android işletim sistemine sahip olan e-tab, 8.9 inç ekrana, 6 saat video izletebilme, DLNA özelliği bulunan TV ve projeksiyonlara, kablosuz bağlantı, 1.3 megapiksel kamera, Bluetooth, Wi-Fi ve 1 Ghz işlemci gibi özelliklere sahip. 
 
Türkiye’de şarj cihazı üreten fabrika bile olmadığını söyleyen General Mobile Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, “Türkiye’deki neredeyse tüm telekomünikasyon cihaz ve sistemleri ithal ediliyor ve bedel 28 milyar dolar. Ülkemizde henüz ekran, çip ve kalıp üretebilen fabrika yok. Sektörün yan sanayi ile büyümesi gerekiyor” dedi. İlk çıkan cihazlardan Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceklerini belirten Gölcü “Ayrıca Fatih projesi için konsorsiyumlara da açığız” dedi. İlk etapta 1000 adet üretilecek olan 16 GB hafızalı tablet PC KDV dahil 899 TL fiyat ile kasımda raflarda yerini alacak.

Radikal