"İlk yüz nakli" İspanya'da yarışacak

Akdeniz Üniversitesi, İspanya'nın en prestijli ödülü olan ''Asturias Prensi Ödülleri''ne aday gösterildiği bildirildi.

İlk yüz nakli İspanyada yarışacak
27 Nisan 2012 Cuma 21:40 tarihinde eklendi, 1.173 kez okundu.

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekibin, ''Asturias Prensi Ödülleri''ne aday gösterildiği bildirildi. 
   
Prof. Dr. Kurtcephe, yaptığı yazılı açıklamada, Asturias Prensi Vakfı tarafından her yıl sanat, edebiyat, sosyal bilimler, iletişim, bilimsel araştırma, uluslararası iş birliği, insanlığa hizmet ve spor olmak üzere 8 kategoride Asturias Prensi Ödülleri verildiğini belirtti. 
     
Kurtcephe, kendisi ve Türkiye'nin ilk yüz naklini yapan ekibin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önerisiyle Asturias Prensi Ödülleri'ne bilim ve insanlığa hizmet dalında aday gösterildiğini dile getirerek, uluslararası prestije sahip önemli bir ödüle aday gösterilmekten dolayı çok gururlandıklarını ifade etti. 
     
Akdeniz Üniversitesi olarak her alanda hayatı kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarının altını çizen Kurtcephe, bilimden sanata, sağlıktan spora her kategoride dünyanın Akdeniz Üniversitesi'nin başarılarını konuştuğunu bildirdi. 
     
Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, şunları kaydetti: 
   
 ''Dünyada bir ilke imza attığımız kadavradan rahim nakli, Türkiye'nin ilk çift kol nakli, Türkiye'nin ilk tam yüz nakli, Türkiye'nin ikinci çift kol nakli gibi sağlık alanında devrim yaratacak operasyonlarla birçok kişiye umut olduk. Bundan sonrada yapacağımız çalışmalarla hayatı kolaylaştırmaya devam edeceğiz.''