İlk ziyaret Davutoğlu'ndan

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilk ziyaretçisi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu.

İlk ziyaret Davutoğlundan
27 Aralık 2013 Cuma 17:09 tarihinde eklendi.

Egemen Bağış’tan görevi devralan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nu, yeni görevinde başarılar dilemek için ilk ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu.

AB Bakanlığı'nda bir araya gelen Davutoğlu ve Çavuşoğlu, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecinde birlikte çalışacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu’nun derin diplomatik tecrübesine dikkat çekerek, ‘‘Avrupa siyasetinin öncü isimleri Sayın Bakanımızı son derece yakından tanırlar, saygı duyarlar. Bu da bizim için büyük bir değer ifade ediyor. AB-Türkiye ilişkilerinde bütün tıkanıklıkların aşılmasında önemli bir eşikteyiz. Hayırlı olsun diyorum. Tebrik ediyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bakanlıklarımız tek bir bakanlık gibi çalışmaya devam edecekler.’’ diyerek, Dışişleri Bakanlığı olarak AB Bakanlığı’nın her zaman yanında olacaklarını belirtti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise ‘‘Beni ziyaret eden ilk bakan oldunuz. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi başkanı olduğumda da beni ilk ziyaret eden siz olmuştunuz. Bundan sonraki süreçte de adeta bir bakanlık gibi güçlerimizi birleştirerek, çalışmaya devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.



 


CİHAN