İlkay'dan Bayern'e gözdağı

Devler Ligi finalinde yarın Bayern Münih’le karşılaşacak olan Borussia Dortmund’un Türk futbolcusu İlkay Gündoğan, mücadelenin zorlu geçeceğini, rakiplerinin gücünü bildiklerini, yine de maçı

İlkaydan Bayerne gözdağı
24 Mayıs 2013 Cuma 11:06 tarihinde eklendi.

Devler Ligi finalinde yarın Bayern Münih’le karşılaşacak olan Borussia Dortmund’un Türk futbolcusu İlkay Gündoğan, mücadelenin zorlu geçeceğini, rakiplerinin gücünü bildiklerini, yine de maçı kazanacak güçte olduklarını söyledi. Bayern’in yenilmeyecek bir takım olmadığının altını çizen yıldız futbolcu, bu maçta tüm Türkiye’nin dualarını beklediğini belirtti.

Şampiyonlar Ligi finalinde yarın karşı karşıya gelecek olan Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasındaki rekabet iyice kızıştı. Londra’da oynanacak final öncesi her iki ekipten de iddialı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Özellikle Bayern Münihli futbolcular Dortmund’u yenip kupayı müzelerine getireceklerinden emin gözüküyor. Dortmundlu oyuncular ise daha temkinli demeçler vermeye özen gösteriyor. Bu oyunculardan biri de Borussia Dortmund’un finale gelmesinde büyük pay sahibi olan Türk futbolcu İlkay Gündoğan. İlkay, mücadelenin zorlu geçeceğini, rakiplerinin gücünü bildiklerini, yine de maçı kazanacak güçte olduklarını söyledi.

Bu yıl Bundesliga’da Bayern Münih’in çok başarılı bir sezon geçirdiğini, şampiyonluğu rekorlar kırarak kazandığını hatırlatan İlkay, “Biz rakibimizin gücünü biliyoruz. İyi bir sezon geçirdiler. Ligde sadece bir kez yenilerek açık ara şampiyon oldular. Ancak biz de iyi bir takımız. Bundesliga’da istediğimiz dereceyi alamadık belki. Ama Şampiyonlar Ligi’nde aldığımız sonuçlar ortada. Bizim finale çıkacağımızı kimse beklemiyordu. Biz bunu başardık. Şimdi finalde elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağız. Bayern yenilmeyecek bir takım değil. Bu büyük kupayı almak bizim için müthiş bir sezon kapanışı olur.” dedi.

Yıldıray Baştürk ve Hamit Altıntop’tan sonra Devler Ligi finali oynayacak üçüncü Türk futbolcu olmanın gururunu da yaşayacağını aktaran İlkay, “Daha önce bu önemli kupanın finalinde Yıldıray Baştürk ve Hamit Altıntop oynama şansı buldu. Ben de finalde oynayacak üçüncü Türk olmanın gururunu yaşıyorum. Şampiyon olursak, Devler Ligi kupasını kaldıran ilk Türk olacağım. Bu beni çok gururlandırır.” şeklinde konuştu.

Finaldeki maçta tüm Türkiye’yi arkalarında hissedeceklerini ifade eden yıldız futbolcu, “Bu finalde Türkiye’yi de temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bizden dualarını eksik etmesinler. Tüm Türkiye’yi yanımızda hissetmek bize güç verecektik. Umarım onları mahcup etmeyiz.” dedi.


CİHAN