İlker Başbuğ Dalyan'a hayran kaldı

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde bir yakına misafir olan emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, üç günlük ziyareti sonrası ilçeden ayrıldı.

İlker Başbuğ Dalyana hayran kaldı
21 Eylül 2014 Pazar 14:20 tarihinde eklendi.
Başbuğ ilçeden ayrılmadan önce, Dalyan'ın tarihi ve ören yeri güzelliklerine olan hayranlığını dile getirdi.
 
Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'nde bir yakının üç gün boyunca misafiri olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ilçeden ayrıldı. Dalyan'a ilk kez geldiğini belirten Başbuğ şunları söyledi:
 
"Benim Dalyan'a ilk gelişim. Dolayısıyla bu güne kadar çok şey kaçırmışız. Bölgeye geldik ama Dalyan'a hiç gelmemiştim. Gerçekten inanılmaz. Belki de kelimelerle anlatılamayacak bir doğa hazinesi var. Dolayısıyla siz Dalyan ve Ortacalılar çok şanslısınız. Burada her şey var. Tarihi zenginlikler ortada. Bir tarafa bakıyorsunuz kral mezarlıkları, diğer bir yana bakıyorsunuz Kaunos Harabeleri var. Bekli de henüz keşfedilmemiş, bulunmamış çok şeyler var. Dün Köyceğiz kaplıca çamur banyoları, Dalyan kanalı ve İztuzu'nda bir dizi gezinti yaptık. Buraların gerçekten korunması lazım. Burası korunduğu takdirde ülkemize artı değer kazandıracaktır."
 
Başbuğ, kendisini ağırlayan Dalyan Resort Otel'in sahibi Yücel Okutur'un eşi Fulya Okutur'a, üzerinde Atatürk resmi olan ve altında Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Memleket işlerinde, millet işlerinde, gerçek işlerde, duyguya, hatıra, kardeşliğe ve dostluğa bakılmaz' sözünün yazdığı plaket verdi.