İmam 'bedduaa değil' deyince kavga çıktı

Konya'da cuma namazında imamın hutbede 'Müslüman, Müslüman'a beddua etmemeli, dua etmeli' sözlerine cemaatten tepki gelince camide olay çıktı.

İmam bedduaa değil deyince kavga çıktı
27 Aralık 2013 Cuma 18:52 tarihinde eklendi.
Hutbede siyaset yapıldığını ileri süren grupla imam arasında çıkan olaya polis müdahale etti.
 
Olay, bugün cuma namazında Selçuklu İlçesi Şems Tebriz-i Mahallesi Kadı İzzettin Camisi'nde meydana geldi. İmam Hüseyin Ünlü, hutbede Müftülük tarafından hazırlanan 'Ömür sermayesi tükenirken' başlıklı hutbeyi okurken, iddiaya göre metin dışına çıktı.

İmam Ünlü'nün, son rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla gündeme gelen hükümet- cemaat tartışmalarını anımsatacak şekilde, "Müslüman Müslüman'a beddua etmemeli, dua etmeli" deyince, cemaat arasından bir kişi ayağa kalkıp "Camide siyaset yapma" diye tepki göstererek camiyi terk etti.
 
Bu tepkiye karşın hutbeyi bitiren imam Hüseyin Ünlü, namazı kıldırdı. Namazın tamamlanmasının ardından iddiaya göre camiye gelen 7- 8 kişilik grup imam Hüseyin Ünlü ile tartışmaya başladı. Bir anda gerginlik tırmanınca, camiden çıkmak üzere olan cemaatten bazı kişiler araya girdi, bazıları da polis çağırdı. Camiye gelen polis ekibi, imam Hüseyin Ünlü'ye hedef alan grubu uzaklaştırarak kavgayı önledi.
 
Şikayetçi olan imam Hüseyin Ünlü, Polis Merkezi'ne giderek olayla ilgili ifade verdi. Cemaatten bazı kişiler de tepki gösterenlerin Gülen Cemaati taraftarı olduklarını öne sürdü.

DHA