İmam çocuklara tablet verecek

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı Köyü Camii İmamı Cebrail Öztürk, hayata geçirdiği uygulama ile 180 vakit camiye gelen çocuklara tablet bilgisayar hediye edecek.

İmam çocuklara tablet verecek
01 Ocak 2013 Salı 18:26 tarihinde eklendi.

 

Öztürk, çocukların bilgisayar teknolojisi ve internete olan ilgilerini değerlendirmek istediklerini belirtti. 
 
Kısa süre önce kendi imkanlarıyla tamamladıkları ve açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yaptığı köy camiinin imamı Cabrail Öztürk, çocukların küçük yaşta cami bilincini kazanmaları için örnek bir proje çalışması başlattı. Öztürk, çocuklara namaz kılma alışkanlığını kazandırmak ve camiye olan sevgilerini artırmak için böyle bir projeyi uygulamaya koyduklarını kaydetti.
 
Proje kapsamında, çocukların camiye ilgisinin arttığını ifade eden Öztürk, "Çocuklarımız oldukça istekli bir şekilde camiye gelerek, bizlerle ibadetlerini yapıyor, dinin emrettiği doğru bilgileri burada öğreniyor. Camiye gelen, yaşları 5 ile 13 arasında değişen çocuklarımıza her vakitten sonra birer kupon veriyoruz. Tablet bilgisayarı almak isteyen 50 öğrencimiz, 180 vakti tamamlamak için sabah namazı dahil, vakit namazlarının çoğunu camide cemaatle kılıyor. İki ay sonunda 180 kuponu tamamlayan çocuklarımıza tablet bilgisayarlarını hediye edeceğiz." dedi.
 
"40 GÜN NAMAZA DEVAM EDEN KİŞİ NAMAZ ALIŞKANLIĞI KAZANIR"
 
Kırk gün namazını aksatmadan kılan bir kişinin, alışkanlık kazanarak bir daha bırakmayacağını söyleyen Öztürk, "Büyüklerimiz hep derlerdi; ‘kırk gün namaza devam eden kişide namaz alışkanlık olur, bir daha bırakmaz’ diye. İnşallah bizim asıl amacımız da bu zaten, çocuklarımıza camiyi sevdirmek, namazı sevdirmek. Nasıl bu çocukları camiye alıştırırız, nasıl çekebiliriz diye düşünürken, bu aklımıza geldi. Çok şükür, bunda da başarılı olduk, 50‘ye yakın öğrencimiz büyük bir istekle camimize geliyor ve namazlarını burada kılıyor. Bu projemize köy sakinlerimizin de büyük desteği var. Onlar da çocuklarının elinden tutarak camiye getiriyorlar. Burada öğrendikleri dua ve namazları evde kendileri çocuklarına tatbik ettiriyorlar." diye konuştu.
 
En iyi öğrenme yaşının küçük yaşlarda başladığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: "Atasözümüzden de anlaşılacağı üzeri ‘ağaç yaş iken eğilir’ çok doğru bir söz. Şu an çocuklarımızın bilgiye en fazla aç olduğu dönemlerdir. Doğru bilgileri öğretebilirsek bu çocuklarımız da güzel bir şekilde yetişeceklerdir. Camimize kız çocuklarımızdan da katılımlar var. Hep beraber burada namazlardan sonra birer, ikişer surelerden okuyoruz. Çocuklarımız, öğrendikleri dua ve sureleri de bu sayede pekiştirmiş oluyor. Bize bu projede sağ olsun Dayılı köyü sakinlerimiz ‘hocam siz çocuklarımızı namaza alıştırın, namazı öğrensinler biz size gerekli her türlü desteği vermeye hazırız’ diye desteği oldu. Şu ana kadar sekiz bilgisayarın parası toplandı. Yurt içi ve yurtdışındaki vatandaşlarımızdan da bize bu yönde destekler geliyor, bu gurur verici bir birliktelik. İnşallah bu gibi projelerle geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımız en iyi şekilde dinini öğrenerek, vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetişir."

CİHAN