İmam hatip açacağız!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip liseleriyle ilgili olarak ''İsteseler de istemeseler de siz bize güç verdiğiniz sürece açtık, açıyoruz ve açacağız'' dedi.

İmam hatip açacağız!
02 Haziran 2011 Perşembe 19:46 tarihinde eklendi, 1.256 kez okundu.

 

Erdoğan, partisince Isparta'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Son günlerde "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir yeni CHP tutturduğunu, yeni CHP'nin sadece ve sadece bir proje olduğunu" ifade eden Erdoğan, yeni CHP'nin eksinin üzerine inşa edilmiş bir proje olduğunu söyledi. 
     
Yeni CHP'nin, millete "göbeğini kaşıyan adam", "bidon kafalı", "CHP'ye oy vermedikleri için bu milletin yüzde 60'ı aptaldır" dediğini ifade eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Bursa'da AK Parti'ye oy verenleri beyinsiz olarak ifade ettiğini anlattı. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: 
     
"Bunların siyasi ahlakı bu, siyasi edebi bu. Cevabı da verdiğiniz zaman rahatsız oluyor beyler. 'Kendisini aynada görüyor' diyor, sen önce aynada kendini tanımladın zaten; yalan, yalan. Hayatın bu. Onun kulağı duymaz kulağı var olduğuna bakma. Bunları gözü var görmez, dili var hakikati söylemez. Kardeşlerim eski CHP, camileri ahıra çeviriyordu, ilmihal kitaplarını yasaklıyordu, ezanı Türkçe okutuyordu. Merhum menderes geldi, ezan aslına döndü. Yeni CHP'nin milletvekili, İstanbul'un Zincirlikuyu Mezarlığı'nın giriş kitabesinde, 'her nefis ölümü tadacaktır' yazıyor. O da ne diyor biliyor musun; 'sinir bozucu'. Sen ölmeyecek misin? Sen profesör olsan ne olur? Yunus ne diyor: İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır. Sen ilim kadını olmuşsun ama irfan kadını olamamışsın. İrfan sahibi olmak başka. Eğer bilmediğini biliyorsan, irfan sahibi olursun. Musallaya yarın uzatıldığımızda, hoca efendi ne diyecek? Cumhurbaşkanı, Başbakan, profesör, trilyarder niyetine demeyecek, 'er kişi, hatun kişi niyetine' diyecek. Atlastan, ipekten kefenin olmayacak. Patiska. Bazıları belki bu kefeni de bulamayacak. Gelirler seni iki metreküp yere gömerler, sonra da çeker giderler, hatırlarlar mı? Önemli olan Baki'nin ifade ettiği gibi: Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer. Eğer geride hoş bir eser, hoş bir seda bırakabilmişsen ne ala, yoksa arkandan 'iyi ki gitti, iyi ki kurtulduk' derler."