İmam Hatip Lisesi öğrencisi, öğretmenini bıçakladı

Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan atıldıktan sonra mahkeme kararıyla dönen 3'üncüsü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki U.E., okulda tartıştığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 54 yaşındaki Bilal Çolak'ı bıçaklayarak ağır yaraladı.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi, öğretmenini bıçakladı
05 Haziran 2013 Çarşamba 20:49 tarihinde eklendi, 1.156 kez okundu.
Ameliyata alınan Çolak'ın sağlık durumu ciddiyetini korurken, kaçan öğrenci polis tarafından yakalandı.
 
Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde daha önce disipline sevk edilen ve okuldan atılan 3'üncü sınıf öğrencisi U.E., mahkeme kararıyla yeniden okula döndü. Liseli U.E., henüz belirlenemeyen nedenle okul içinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bilal Çolak'la tartıştı.

Tartışma sırasında U.A., yanında getirdiği bıçağı çıkarıp öğretmen Çolak'ı iki yerinden bıçakladıktan sonra kaçtı. Ağır yaralanan öğretmen Çolak, okulda bulunanlar tarafından kaldırıldığı Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Öğrencisinin iki bıçak darbesinin kalın ve ince bağırsağını parçaladığı Çolak'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Polis, olaydan sonra kaçan öğrenci U.E.'yi gözaltına aldı.
 
Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, hastaneye giderek öğretmen Bilal Çolak'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Efe, Milli Eğitim Bakanlığı ile il yöneticilerini yanlış uygulamaları sonucu öğretmenlere saldırıların büyüyerek devam ettiğini belirterek, "En son bugün Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğretmen arkadaşımız kendi öğrencisi tarafından bıçaklanarak yaralanmış durumda. Şu anda ameliyatı devam ediyor, hayati tehlikesi var.

Bu öğrencimiz daha önce bir suç işlediğinden disipline verilmiş. Disiplin Kurulu okuldan uzaklaştırma vermiş. Yargı kararıyla tekrar okula dönmüş. Dönüş nedenini de söyleyeyim gerçekten çok üzücü. Yetkililer soruşturmaları eksik yaptıkları için yargı tekrar okula geri iade etmiş. Geldiğimiz nokta gerçekten çok üzücü. Öğretmenimizin ameliyatı devam ediyor, hayati tehlikesi bitmiş değil. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi.

DHA