İmamdan cemaate dayak

Fethiye ilçesinde, hutbede siyasi içerikli konuşma yaptığını iddia eden kişiyi cami avlusunda darbettiği öne sürülen imam hakkında idari soruşturma başlatıldı.

İmamdan cemaate dayak
08 Mayıs 2012 Salı 22:14 tarihinde eklendi, 1.421 kez okundu.

 

Müftü Hasan Başiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eşen beldesine bağlı İzzettin köyü Dereboğazı Camisi'nin imamı T.K'nın, cemaatten Arif Ekiz'i (74) darbettiğine yönelik iddialar olduğunu belirtti.
 
Konunun araştırıldığını ifade eden Başiş, ''Olay yargıya intikal etti. Ayrıca idari soruşturma da başlatıldı. Müftülük olarak olayı soruşturmak için başkanlığımızdan müfettiş istedik. Olayın, hutbede yapıldığı öne sürülen siyasi bir konuşma nedeniyle yaşandığına dair iddiaları da araştırıyoruz'' dedi.
 
İmamın kendisini darbettiğini öne süren Arif Ekiz ise olayın 4 Mayıs Cuma günü meydana geldiğini belirterek, şu iddialarda bulundu:
 
''Cuma namazında imam hutbede siyaset yaptı, cemaat dinledi. Namazın ardından herhangi bir şey konuşmadık. Aynı gün ikindi namazından sonra 2-3 arkadaşımla caminin avlusunda oturuyorduk. 'Camide neden siyaset yapıyorsun?' dedim. Bir anda üzerime atıldı. Tekme, tokat vurmaya başladı. Arkadaşlarım da imama engel olamadı. Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulundum.''
 
Bu arada, imam T.K'nın rapor alarak köyden ayrıldığı bildirildi.