İmamın Ordusu internete düştü !

Ahmet Şık'ın, taslağı polis tarafından toplatılan kitabı olduğu iddia edilen 'İmamın Ordusu' Twitter'a düştü

İmamın Ordusu internete düştü !
31 Mart 2011 Perşembe 15:19 tarihinde eklendi, 2.483 kez okundu.

 

Ahmet Şık’ın yazdığı ancak henüz basılmayan kitabı 'İmam’ın Ordusu' ile ilgili olarak polis Radikal Gazetesi'ni aramış ve Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki kitap taslağını almıştı. Uzun zamandır tartışılan 'İmamın Ordusu'nun taslağı Twitter'dan paylaşıldı.
 
298 sayfa olan taslağın ilk sayfasında Şık'ın tutuklanırken söylediği 'Dokunan Yanar' sözleri başlık olarak yer alıyor.
 
Kitabın taslağını polis tarafından el konulmadan önce okuyan Aydın Engin, internette paylaşılan kopyayı inceledi ve kopyanın gerçek olduğunu açıkladı. 
 
AYDIN ENGİN: TÜMÜYLE ORİJİNAL
 
Engin, 'Dokunan Yanar' başlığıyla yayınlanan dökümanla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bugün bana bir mail yollandı. Ahmet Şık’ın kitabının orijinalinin kendilerine İsveçli aktivistlerce iletildiğini belirtiyorlar ve benden gerçekten kitabın orijinali olup olmadığını soruyorlar. Baktım tümüyle orijinal."
 
Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Şık'ın kitabının toplatılmasının yersiz olduğunu söylemiş ve bu gelişmenin satışlarını artıracağını dile getirmişti. 
 
SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI
 
Ergenekon tutuklusu Ahmet Şık'ın yazdığı ve afından taslakları toplanan 'İmamın Ordusu' adlı kitap, internette yayınlandı. 298 sayfa olan taslağın ilk sayfasında Şık'ın tutuklanırken söylediği 'Dokunan Yanar' sözleri başlık olarak yer alıyor. Kitap internetten yayınlanınca, sosyal paylaşım sitelerinde de hızla paylaşılmaya başladı.
 
Tüm bu gelişmeler üzerine savcılık konuyla ilgili inceleme başlattı...

NTV