İmar dualı eylem

İzmir'de, Balçova Arsa Mağdurları Derneği üyeleri, arazilerine istedikleri imar hakkının verilmemesine tepki olarak "İmar dualı" eylem yaptı.

İmar dualı eylem
09 Eylül 2013 Pazartesi 23:29 tarihinde eklendi.
Arsa mağdurları, kendilerine komşu başka arsalara verilen imar haklarının kendilerine de verilmesi için dua etti.
 
Arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan "Büyükşehir Belediyesi, bizim imar taleplerimiz karşısında, çok düşük bir inşaat alanı imkanı tanıyan 1,6 yoğunluk vermeyi uygun gördü. Ancak hemen yanı başımızdaki bir araziye 2,5 emsal imar izni verdiler.

Bu adaletsiz yaklaşımın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu imar iznini, bizim mağduriyetimizi dile getirmemizden sadece 4 gün sonra onayladılar. Başkan Aziz Kocaoğlu, meclis üyeleri ve bürokratların bulunduğu bir oturumda taleplerimizi dile getirmek istiyoruz" dedi.
 
İMAR DUASI
 
Büyükşehir ve Balçova belediyelerinin, imar hakkı konusunda eşit ve adaletli davranmadığını savunan Avukat Turan, esprili bir dille her iki belediyeyi de eleştirdi.

Turan ve yaklaşık 100 arsa mağduru, hazırladıkları "Tanrı; imar hakkı bakımından ya onları herkes gibi ya da herkesi onlar gibi yapsın, Büyükşehir ve Balçova Belediyesi yönetimine imar hidayeti nasip etsin, Amin" duasını okudu.
 
GEZİ PARKI ADI BEKLEMEDE
 
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ise, Balçova Teleferik Mahallesi'ndeki bir sokağın isminin değiştirilerek "Gezi' isminin verilmesi ile ilgili madde görüşüldü.

Damla Sokak isminin, ilçede ikinci kez kullanılması gerekçesiyle, Hukuk komisyonunda, sokağın isminin Gezi Sokağı olması kararlaştırıldı. Mecliste karar almak için yeterli meclis üyesinin bulunmaması üzerine karar gündeme bırakıldı.

DHA