İmar planı fırsatçılarına uyarı

Van'da imar planını elinde bulundurduğunu belirterek fırsatçılık yapanlara karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uyardı.

03 Şubat 2013 Pazar 20:33 tarihinde eklendi, 1.073 kez okundu.

 

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 'Van imar planları hakkında değerli halkımızı fırsatçılara karşı uyarıyoruz. Son günlerde elinde plan olduğunu söyleyerek halkımızdan para sızdırmaya çalışan bazı fırsatçıların Van'da faaliyette olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz" denildi.
 
Van'da meydana gelen 2 ayrı deprem felaketinin ardından başlanan imar planı çalışmaları devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fırsatçılara karşı vatandaşları bilgilendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, planlama çalışmaları süresince belediyenin gerek yönetim kademesi gerekse teknik personeli ile işbirliği içinde ortak bir çalışma yürütülerek yine belediyenin görüşleri alınarak palanların hazırlandığı belirtildi. İmar planının öncelikle 1. Etap olarak çevre yolu kesimi ve kale çevresi kısmının onaylandığı ifade edilirken, onay sonrası askıya çıkarılarak paylaşıldığı ifade edildi. Birinci etap plana yönelik olarak vatandaşların yasal dilekçeler yoluyla bir takım itirazlar ve taleplerinin geldiğini bu taleplerin titizlikle değerlendirilerek çok büyük oranda karşılanmaya çalışıldığı dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Planın 2. Etabı olan kalan kısımlarının hazırlıkları da tamamlanmış ve onay aşamasına gelmiştir. Ancak, son dönemde planın aylar öncesine ait ilk taslak halinin bakanlığımızın bilgisi dışında bazı mühendislik firmalarının ve diğer üçüncü kişilerin eline geçtiği, bu kişilerin haksız bedellerle plan bilgilerini pazarladığı, hatta Bakanlığımızın adı kullanılarak planda istenilen değişikliklerin yaptırılabileceği vaatleriyle yüksek ücretler talep edildiği tespit edilmiştir.Van imar planları hakkında değerli halkımızı fırsatçılara karşı uyarıyoruz. Son günlerde elinde plan olduğunu söyleyerek halkımızdan para sızdırmaya çalışan bazı fırsatçıların Van'da faaliyette olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan bu kişilere kesinlikle itibar etmemelerini, yalan vaatlerle haksız ücret talebinde bulunan bu kişiler hakkında Valilik ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün ivedilikle bilgilendirilmesini rica ediyoruz."

DHA