IMF, kaynaklarını artırmanın yollarını arayacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Fonun kaynaklarını artırmanın yollarını arayacaklarını bildirdi.

IMF, kaynaklarını artırmanın yollarını arayacak
18 Ocak 2012 Çarşamba 12:55 tarihinde eklendi.

 

Christine Lagarde, İcra Direktörleri Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, kurulun IMF'nin kaynaklarının yeterliliği konusunu müzakere ettiğini belirterek, kaynakların, IMF'in küresel istikrarının korunmasında tam ve yapıcı bir rol oynamasına yeterli olup olmadığını değerlendirdiklerini vurguladı.

    
IMF Başkanı Christine  Lagarde, İcra Direktörleri Kurulu üyelerinin, bazı bölgesel sorunlar ve dünya ekonomisindeki mevcut zayıflıktan kaynaklanan sorunları yatıştırmak için Fonun yeterli ateşgücüne sahip olmasının öneminin farkında olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve IMF'nin çalışanlarının krizle mücadele eden üyelerine yardım sağlamak için Fonun ateşgücünün artırılması seçeneklerini araştıracağını kaydetti.
    
Christine Lagarde, aylardır üye ülkelerden Fona katkılarını artırmasını talep ediyor, ancak Fona en fazla katkı yapan ABD ise bu konuda ek çaba göstermeye niyetli olmadığını belirtiyor.
    
Christine Lagarde, şu ana kadar Fonun kaynaklarının artırılması konusunda gerekli miktara ilişkin bilgi vermedi.