IMF: Türkiye'ye ihtiyacımız var

Ekonomi Bakanı Çağlayan'la görüşen IMF Başkanı Lagarde, "Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı yok, IMF'nin Türkiye gibi güçlü bir ülkeye ihtiyacı var'' dedi.

IMF: Türkiyeye ihtiyacımız var
10 Mayıs 2012 Perşembe 18:28 tarihinde eklendi, 1.639 kez okundu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, IMF Başkanı Christine Lagarde ile görüşme yaptı.

 
Çağlayan, Lagarde'ın Türkiye'nin bilhassa küresel krizde bir başarı hikayesi oluşturduğunu, Türkiye'nin bu başarısından son derece mutlu olduğunu ve bunu dünya ekonomisi adına önemli gördüğünü ifade ettiğini bildirdi.
 
Çağlayan, ''IMF Başkanı'nın bana söylediği cümle aynen şöyle; 'Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı yok, IMF'nin Türkiye gibi güçlü bir ülkeye ihtiyacı var'' dedi.
 
Çağlayan, şu an için Türkiye'nin küresel krizden geçtiği bir ortamda bile IMF ile herhangi bir anlaşmaya ihtiyaç duymadığını ifade etti.
 
Ekonomi Bakanı Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü: ''Çıpamızı Türkiye çıpasına bağlamış olarak yolumuza devam etme konusunda kesin kararlıyız. Önümüzdeki dönemlerde IMF ile sadece para anlaşması değil, birçok alanda birçok başlık altında çok çeşitli anlaşmalar yapılabilir. Birçok ülke tarafından yapılıyor. Ama şu an için Türkiye'nin böyle bir şeye ihtiyacı yok.''