IMF’den Dubai’ye yeni borç uyarısı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’ye ait şirketlerin borçlanmaya devam ettiği ve borç seviyesinin 93 milyar dolara yaklaştığı bildirildi

IMFden Dubaiye yeni borç uyarısı
20 Haziran 2013 Perşembe 15:02 tarihinde eklendi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’ye ait şirketlerin borçlanmaya devam ettiği ve borç seviyesinin 93 milyar dolara yaklaştığı bildirildi. Hükümet şirketlerinin borçları geçen Mart ayında 84 milyar dolar seviyesindeydi.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptığı yıllık ziyaretin ardından açıklama yapan Uluslararası Para Fonu (IMF), emlak fiyatlarıyla ilgili artan iyimser hava ve küresel likiditeye daha kolay ulaşım imkanı neticesinde devlet şirketlerinin yeni risk almaya yönelebileceği uyarısında bulundu. Fon, kısa vadeli büyümeye rağmen bunun orta vadedeki istikrarı olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Kaynaklara göre emirliğin kredi risk notunun 2008’deki küresel krizden bu yana en düşük seviyeye çekilmesinin ardından Dubai’de bono satışları bu yıl artış gösterdi. Geçen Ocak ayında hükümet tarafından gerçekleştirilen 1,25 milyar dolarlık bono ve sukuk satışının ardından emirliğin en büyük bankası Emirates NBD, geçen ay 1 milyar dolarlık bono sattı.

Fon, başkent Abu Dabi’nin hükümet bağlantılı şirketlerin borçlarıyla ilgili gelişmeleri paylaşmada ilerleme kaydettiğini fakat Dubai hükümetine ait şirketlerin finans durumu, borç stokları ve zamanı dolan borçlarla ilgili bilginin halen ‘yetersiz’ olduğunu ifade etti.


CİHAN