IMF'nin cenaze namazını kıldılar

Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan son kredi taksitini de ödemesi sevinçle karşılandı. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, IMF için temsili olarak cenaze namazı kılarak lokma döktürdü.

IMFnin cenaze namazını kıldılar
14 Mayıs 2013 Salı 16:27 tarihinde eklendi.

AK Partili gençler, Konak Meydanı'nda üzerinde 'IMF' yazılı tabutun arkasında temsili cenaze namazı kıldı. Namaza 40 kişi katıldı. Buca Gençlik Kolları İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan İlker Soydaş, sarık takıp cübbe giyerek imamı canlandırdı. Soydaş, "IMF'den kurtulduk, onu tarihin derinliklerine gömeceğiz." dedi. IMF için lokma da döktürüldü.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, yıllar önce IMF’ye üye olan Türkiye'nin zaman zaman ana paradan daha fazla faiz ödediğini ve en yüksek borcun 2000’li yıllardaki DSP, MHP ve ANAP koalisyonu döneminde 23.5 milyar dolarla tavan yaptığının altını çizdi. Kırkpınar, AK Parti hükümetinin borçları ödemeye başladığını ve bu borcu tamamiyle bitirdiğini söyledi. Kırkpınar, “Bugün yerli bir krizi IMF’nin ithal politikalarıyla çözen bir Türkiye yok. Bugün küresel kaynaklı bir krizi bile yerli imkan ve politikalarıyla çözen bir Türkiye var. Amerika ve AB ülkelerini kasıp kavuran küresel buhran ikliminde birçok uluslar arası kuruluşun bile kaynak aradığı bir dünyada IMF’ye 5 milyar dolar borç verecek bir Türkiye var. İlk kez IMF’ye karşı alan el değil, veren eliz. Artık ülkemizin gerek idari kadrosunun gerekse vatandaşlarımızın özgüveni yüksek. Bu yüzden bu kadar tarihi bir gün bile normalleşmenin ikliminde çok olağan karşılanıyor.” dedi. CİHAN


CİHAN