"IMF'ye borç verir konumuna geldik"

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, iktidarları döneminde Türkiye'nin dünyada her alanda söz sahibi ülke konumuna geldiğini bildirdi.

IMFye borç verir konumuna geldik
13 Ağustos 2013 Salı 20:28 tarihinde eklendi.

14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partilerinin, kuruluşundan bir yıl sonra tek başına iktidara geldiğini belirten Mekteplioğlu, 3 Kasım 2002'de, 22 Temmuz 2007 ve 12 Haziran 2011 seçimlerinde tek başına gelerek Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attıklarını kaydetti.

Partilerinin 13'ncü yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan Mekteplioğlu, 2002 seçimleri öncesi ülkenin her alanda darboğazdan geçtiği bir dönem olduğunu ve ilk defa enflasyon canavarından iktidarları döneminde kurtulunduğunu söyledi.

Mekteplioğlu, günlük borçlanma faizlerinin yüzde 60'da olduğu bir dönemden geçen Türkiye'nin 11 yıl içinde başta Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere ekonomik büyümesi olan nadir ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Sağlık alanında yaptıkları reformlarla hastanelerde kuyruk olma, borçlanma yüzünden rehin alma ve bugün git yarın gel devrinin sona erdiğini aktaran Mekteplioğlu, yine iktidarları döneminde geçmiş hükümetler döneminde IMF'ye olan 25 milyar dolar borcun ödenerek IMF'ye 5 milyar dolar borç verir konumuna geldiklerini söyledi.

Mekteploğlu, şunları ifade etti: "Ülkemiz iktidarımız döneminde her alanda çağ atladı. Merkez Bankası rezervları ilk defa iktidarımız döneminde 32 milyar dolardan 125 milyar dolara yükseldi. Sağlık, eğitim, ulaşım ve bir çok alanda yaptığımız ikalıcı yatırımlarla halkımızın duasını aldık. Bugün herkes istediği hastanede tedavi olabiliyor.

3 Kasım 2002 seçimleri öncesi ülkemiz ekonomik olarak uçurumun kenarındaydı. Ülkemizi her alanda dünyada söz sahibi olmada emeği geçen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve vefa borçluyuz. Milletimize hizmet etme sevdası yolunda gece gündüz demeden 'Durmak Yok' diyerek koşacağız. Milletimize hizmet yolunda Durmak Yok Yola Devam diyoruz. Aziz milletimize hizmet etmek bizim için bir şeref. "

3 Kasım 2002 öncesi Türkiye'ye gelen turist sayısının 8 milyon olduğunu ve geçen süre içinde 30 milyonun üzerine çıktığını belirten Mekteplioğlu, Türkiye 2013 Vizyonu kapsamında ülkeye gelen turist sayısını 50 milyon, turizm gelirlerini ise 50 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


CİHAN