İmha edildi!.. 2 metre derinliğinde 5 metre genişliğinde çukur oluştu!

VAN'da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yakınlarında PKK'lı teröristler tarafından yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, fark edildikten sonra kontrollü olarak imha edildi.

İmha edildi!.. 2 metre derinliğinde 5 metre genişliğinde çukur oluştu!
29 Mayıs 2016 Pazar 16:32 tarihinde eklendi.
Yol kenarında kablo görenlerin ihbarını değerlendiren güvenlik güçleri, Edremit İlçesi Van- Başkale Karayolu Kurubaş Mahallesi yakınlarında bir rögarın içersine PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıyı tespit etti. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan patlayıcı için ilk olarak yol trafiğe kapatılarak güvenlik önlemi alındı. Bomba imha uzmanlarının yaptığı inceleme sonrası el yapımı patlayıcı büyük bir gürültü ile patlatıldı.
 
YOLDA 2 METRE ÇUKUR OLUŞTU
 
Patlama sonrası bazı evlerin camları kırılırken, patlamanın olduğu bölgede 2 metre derinliğinde 5 metre genişliğinde çukur oluştu. Patlamanın etkisiyle aynı güzergah üzerinde bulunan birçok rögar kapağı da yerinden fırladı. Delilerin toplanmasının ardından yola fırlayan asfalt parçaları TOMA tarafından sıkılan suyla temizlenirken, yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.