İMKB dünyaya açılacak

İbrahim Turhan, İMKB'nin kurulduğu günden bugüne kadar çok büyük hamleler gerçekleştirdiğini, yatırım yapılabilir borsa statüsü kazandığını, artık dünyaya açılmaya her yönüyle hazır bir kurum haline geldiğini bildirdi.

İMKB dünyaya açılacak
02 Ocak 2012 Pazartesi 13:25 tarihinde eklendi, 1.094 kez okundu.

İMKB'de gerçekleştirilen törenle görevi Hüseyin Erkan'dan devralan Turhan, burada yaptığı konuşmada, bu görevlerin, bu vazifelerin gerçekte milletin olduğunu, bu görevleri, milletin emanetçisi olarak belli dönemler için yaptıklarını ve kendilerinden sonrakilere devrettiklerini söyledi.
    
İMKB'nin organize sermaye piyasası olarak çeyrek yüzyılı geride bırakan, gelmiş olduğu noktayla uluslararası tanınırlığını da sağlayan çok başarılı bir kurum olduğunu vurgulayan Turhan, üniversitede çalışırken, yüksek lisans eğitimi verilen Sermaye Piyasası ve Borsa Anabilim Dalında en başarılı öğrencilerin İMKB'de çalışanlardan oluştuğunu, en başarılı öğrencilerin ilk sınavlarda İMKB'yi kazandığını, Borsanın insan kaynakları anlamında büyük bir üstünlüğü bulunduğunu, bunun çok önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.
    
İbrahim Turhan, "Kurulduğu günden bugüne kadar çok büyük hamleler gerçekleştirmiş, yatırım yapılabilir borsa statüsü kazanmış ve artık dünyaya açılmaya her yönüyle hazır bir kurum haline gelmiş" diyerek, Borsanın bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
    
İbrahim  Turhan, İMKB'nin vizyonuna bakıldığında, halka açık şirket sayısının ve piyasa değerinin Türkiye'nin potansiyelini yansıtır bir büyüklüğe ulaşmasını gördüklerini, böyle bir borsa olmayı hedeflediklerini belirterek, İstanbul Finans Merkezi Projesinin sadece bir finansal bir proje olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin merkez ülke olma vizyonunu da tamamlayacak bir proje olduğunu söyledi.
    
İMKB'nin yeni Başkanı İbrahim Turhan, "Bu projenin omurgasını teşkil edecek olan İMKB olmalı. Bu vizyonun gerçekleşmesi için kapsamlı ve bütüncül yapısal değişikliklerin hayata geçirilmesi bir gereklilik" dedi.