İmparator'u unutturdu

Türkiye'de teknik adam olarak görev yapmak belki de Avrupa'da bütün ülkelerden daha zor. Baskının maksimum düzeyde hissedildiği ülkede, İtalyan teknik adam Roberto Mancini önemli bir tabuyu yıkmış oldu.

İmparatoru unutturdu
10 Şubat 2014 Pazartesi 10:54 tarihinde eklendi.
Fatih Terim'in başkan Ünal Aysal ile olan sürtüşmesi sonrasında göreve gelen Mancini'ye, Galatasaray taraftarının büyük bir bölümü pek hoş gözle bakmıyordu. Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim'in olaylı ayrılışından sonra Mancini'nin işi katbekat daha zorlaşıyordu. Öyle ki İtalyan teknik adam başarısız olduğu takdirde, başkan Ünal Aysal'ı da peşine takıp birlikte gidecek gerilimdeydi. İlk haftalarda sonuç ne olursa olsun tribünlerde "İmparator Fatih Terim" sesleri bir türlü dinmedi. Mancini statlardaki bu atmosfere karşın hiç sesini yükseltmedi ve taraftar ile karşı karşıya gelmekten ustalıkla kaçındı. Galatasaray'ın Juventus'u eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması sarı kırmızılı tribünler ile İtalyan Hoca arasındaki gerilimi yumuşattı. Ne var ki Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin 8 puan gerisinde devreyi kapaması Mancini ile ilgili tereddütü tamamen bitirmemişti.
 
Sezonun ikinci yarısına 9 yeni oyuncu transferi ile giren Galatasaray, Gaziantep deplasmanındaki kötü futbol sonrasında 2 puan daha bırakmıştı. Ancak Galatasaray taraftarı buna karşın Bursaspor maçında muhteşem bir atmosfer oluşturdu. Mancini ve oyuncuları ise sezonun en iyi futbolunu oynayarak taraftara karşılığını verdiler. Eskişehir maçında ise bu özgüven daha da yerine oturdu. Ayrıca bu iki hafta da lider Fenerbahçe'nin 6 puan yitirmesi Galatasaray'daki havayı tamamen değiştirdi. Şimdi tribünlerde, Mancini ile birlikte şampiyonluk şarkıları söyleniyor. 
 
Mancini 7. haftada Terim'in yerine göreve geldiğinde sarı kırmızılı ekip Fenerbahçe'nin 5 puan gerisindeydi. Zaman içerisinde bu fark 11 puana kadar çıktı. Şimdi ise puan farkı 4. Fenerbahçe aldığı 2 mağlubiyet ile bir krizin kenarlarında dolaşırken, Galatasaray oynadığı pozitif futbol ile gelecek haftalar için daha da ümitleniyor.
 
Galatasaray, Mancini ve genç oyuncu transferleri ile yarınlara daha ümitli bakıyor. İtalyan teknik adamın Ceyhun Gülselam gibi bir Türk oyuncuyu adeta yok olmak üzere iken ortaya çıkarması ve genç oyunculara şans vermekten hiç geri adım atmaması kendisine olan güveni pekiştirdi. Ayrıca Mancini'nin transferi olarak görülen İzet Hajroviç'in takıma katkı yapmaya başlaması, Galatasaray'ın son 2 maçta Terim döneminde hiç görülmediği şiddetle rakibe pres yapabilmesi, İtalyan hoca hakkındaki şüpheleri tamamen ortadan kaldırdı. Artık görülüyor ki, Efsane Terim'in ardından Roberto Mancini, Galatasaray'ı aydınlık bir geleceğe doğru taşıyor.

DHA