"İmralı’da başlayan süreç çok önemli"

Tunceli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, binlerce kadının katılımıyla coşkulu şekilde kutlandı. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 11 ilden binlerce kadın Tunceli’ye geldi.

İmralıda başlayan süreç çok önemli
08 Mart 2013 Cuma 18:29 tarihinde eklendi.

 

Aralarında BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Van Milletvekili Aysel Tuğluk, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’in de yer aldığı binlerce kadın, Devlet Hastanesi önünden kutlamanın yapılacağı Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü. Burada günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, bu yılki 8 Mart'ın, Fransa’da öldürülen 3 Kürt kadınına ithaf edildiğini söyledi.
 
Konuşmasında, İmralı sürecini çok önemli gördüklerini kaydeden Kışanak, “İmralı’da başlayan süreci çok önemli görüyoruz. Kürt halk önderi Sayın Öcalan’ın İmralı’da başlattığı süreç umuyor ve diliyoruz ki barışa, özgürlüklere ve çözüme giden yolun başlangıcı olsun. Bu yolda biz sizlere güveniyoruz. Her gün bize soruyorlar. Diyorlar ki hükümete güveniyor musunuz? Devlete güveniyor musunuz? Bu defa da bir kandırma, bir hile olmasın bu işin içinde. Biz açıkça söylüyoruz. Biz kendimize, halkımıza, kadınlara güveniyoruz.

Kürt halk önderi Sayın Öcalan’a güveniyoruz. Bu süreci başarıyla bir çözüme bir barışa getirebilmek için ciddiyetle çalışıyoruz. Olası hileleri, olası tuzakları, kandırmaları, oyalamaları hep beraber boşa çıkartacağız.” diye konuştu. 
 
Uludere’de hayatını kaybeden ailelerin de katıldığı etkinlikte Kışanak, Meclis Komisyonu tarafından hazırlanan Uludere Raporu'nu da eleştirdi. Kışanak, “O raporda yazsanız da yazmasanız da biz cevapları ve katilleri biliyoruz.” dedi.
 
Konuşmasında, 4. Yargı Paketini de eleştiren Kışanak, “Bu yasayı değiştirecek, ortadan kaldıracaksınız. Bu halkla barışmak istiyorsanız bu halka terörist demeyeceksiniz. Bu nedenle biz önümüzdeki süreci büyük samimiyet, cesaret ve kararlılıkla yürütmeye hazırız. Muhataplarımıza da siz de aynı ciddiyeti gösterin aynı kararlılığı gösterin ve gerçekten sorunu çözecek demokratik bir tutum içerisinde olun diyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Kutlamanın sona ermesinin ardından BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve çok sayıda kalabalık, Pariste öldürülen Sakine Cansız'ın Tunceli Belediyesi Asri Kabristanı'ndaki mezarını ziyaret ederek, dualar edip, saygı duruşunda bulundu. Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Sakine Cansız’ın mezarı başında gözyaşlarını tutamadı.

CİHAN