İmralı'dan DTP'ye fırça !

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan çarşamba günü 4 avukatı ile haftalık görüşmesini gerçekleştirdi.

04 Eylül 2009 Cuma 15:34 tarihinde eklendi.

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan çarşamba günü 4 avukatı ile haftalık görüşmesini gerçekleştirdi.

Öcalan, bugün PKK'ya yakın medya organlarına yansıyan görüşmede avukatlarına, hükümetin 'Demokratik açılım' projesi ve kendisinin bu doğrultuda hazırladığı "Yol haritası" hakkıdaki açıklamalarını sürdürdü.

'Yol Haritası'nda altı başlık altında çözüm önerileri getirdiğini belirten Öcalan, devletin bu önerileri incelediğini ve kendisinin "yol haritasıyla" ilgili bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Görüşlerinin cımbızlanarak "aleyhte propoganda" yapıldığını savunan Abdullah Öcalan, medyayı da eleştirerek, “Üç maddelik bir eylem planı var yol haritasında. Bunları burada ayrıntılarıyla anlatmayacağım. Galiba basında söylediklerim cımbızlanarak aleyhte propagandaya dönüştürülüyor. Geçsinler bunları, biraz dürüst olsunlar. Böyle ucuz yaklaşımlara girmesinler.” diye konuştu.

AYSEL TUĞLUK'A KIZDI: NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR!

Abdullah Öcalan, DTP’nin Diyarbakır’da düzenlediği "barış mitingi" öncesinde gazetecilerle yaptığı konuşmada kulandığı ifadeler nedeniyle tartışma yaratan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'a da sert tepki gösterdi.

DTP Milletvekili Tuğluk, demokratik açılım sürecinin tıkanması halinde, ‘ayrılmanın bile tartışılabileceğini’ söylemişti. Öcalan, Tuğluk'un kullandığı bu ifadeyi sert bir dille eleştirdi ve "Bu DTP’liler de bazen ne konuştuklarını bilmiyorlar. Bir taraf diyor “aman bölündük, bölecekler bizi” öbür taraf da diyor ki “ayrılma, bölünme tartışılır”. Hayır böyle değil, ikisi de değil. Benim sunduğum çözüm, Türkiye’nin uzun vadeli geleceğini kazanma projesidir." diye konuştu.
 
(Kanaldhaber.com.tr)