İmralı'ya 8 mahkum seçilecek !

Adalet Bakanlığı, terör örgütü elebaşısı Öcalan’ın halen tek başına kaldığı İmralı Adası’nda yeni yapılan yüksek güvenlikli F tipi Cezaevi’ne 8 mahkûm gönderilmesini kararlaştırdı. Bu karar üzerine, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü,

03 Eylül 2009 Perşembe 07:50 tarihinde eklendi.

Adalet Bakanlığı, terör örgütü elebaşısı Öcalan’ın halen tek başına kaldığı İmralı Adası’nda yeni yapılan yüksek güvenlikli F tipi Cezaevi’ne 8 mahkûm gönderilmesini kararlaştırdı. Bu karar üzerine, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, İmralı Adası’ndaki yeni cezaevine gönderilebilecek 50 mahkûm belirledi. Adaya gönderilecek 8 mahkûmu, Adalet Bakanı Ergin belirleyecek.

İmralı Adası’nda yeni yaptırılan yüksek güvenlikli F tipi Cezaevi’ne 8 mahkûm gönderilmesi yönünde Adalet Bakanlığı’nın aldığı karar, ortalığı hareketlendirdi. Adadaki yeni cezaevine Ramazan Bayramı’ndan sonra sevk edilecek ve terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ın komşusu olabilecek 8 hükümlünün belirlenmesi için, önce Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bir ‘ön eleme’ yaptı ve çeşitli cezaevlerinden 50 mahkûm belirledi. Ağırlaştırılmış hapis cezalılar

Bu 50 hükümlünün listei, Adalet Bakanlığı’na iletildi. 50 hükümlü arasından bizzat Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in belirleyeceği 8 hükümlü, bayram sonrası İmralı Adası’ndaki yüksek güvenlikli yeni F Tipi Cezaevi’ne sevk edilecek. Adalet Bakanlığı yetkilileri, örgüt lideri olan ve ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmış hükümlülerin İmralı’ya gönderilmesinin planlandığını belirttiler.

Gardiyanları özel eğitimli

Adaya gönderilecek hükümlülerin bir araya gelme saatlerinde herhangi bir olay yaşanmaması için de, İmralı’daki yeni cezaevinde özel eğitimli infaz koruma memurları görev yapacak. Ortak alanlara çıkmak, hükümlünün isteğine bağlı olacak. Bugüne kadar sadece FM bandı bulunan radyo dinleyebilen Öcalan da, yeni düzenleme kapsamında odasına televizyon alabilecek.

Hepsine ‘komando tayını’

Gelecekler ve Öcalan ile birlikte İmralı’nın 9 hükümlüsü, Ada’yı korumakla görevli komandoların yüksek kalorili tayınından yararlanacak.

Öcalan için uygulanan, yemeklerin önceden yetkililer tarafından tadılması uygulaması ve sağlık önlemleri de aynen sürdürülecek. Davası devam eden veya sonradan hakkında yeni dava açılan bir hükümlünün sevki halinde, Öcalan davasında uygulandığı gibi mahkeme heyeti bu yargılamayı Ada’daki duruşma salonunda görebilecek.