"İnadına içeceğim!"

'Alkole yasak' tartışmalarına sebep olan yasal düzenlemeyi eleştiren ünlü yazar "Bir zamanlar gardrop Atatürkçülüğü vardı, bugün de vitrin muhafazakarlığı var. İlla hayatının her yanında 'Ben Müslümanım' diye gösterecek" diye konuştu.

İnadına içeceğim!
28 Mayıs 2013 Salı 14:23 tarihinde eklendi.
Öte yandan sahillerdeki insanların hayat tarzıyla kavga edildiğini de söyleyen Özkök, "Barış sadece Kürtlerle yapılmaz ki. Sen kendi halkının öteki kısmıyla da barış yapmak zorundasın. Onlar böyle yaşamak istiyor. Yaz geliyor şimdi, deniz kenarlarında koyacak rakısını adam, güneş batarken güzel bir aperitifini içecek. Böyle bir şey var mı yahu. Toplumun her tarafını İslami bir renkle boyamak nedir, boyayamazsın." 
 
"HEPİMİZİ TORBAYA DOLDURUP DENİZE ATIN"
 
İnancı hakkında konuşan Ertuğrul Özkök, ibadetin kişi ile Allah arasında olduğunu kaydederek, “Ben Allah’a inanıyorum. Benimle Allah arasında. Oruç tutmuyorum, şarap içiyorum. Ama bu konuda tek başıma değilim. Benim gibi milyonlarca insan var. O zaman doldurun hepimizi torbaya, atın denize kendi aranızda istediğiniz gibi yaşayın.” ifadelerini kullandı.
 
"İNADINA İÇECEĞİM"
 
Amerika’da ve İran’da içki yasaklarının tüketimi arttırdığını söyleyen Özkök, Türkiye’de de benzerinin olacağını ve insanların inadına içeceğini belirterek, “Bu yasakları getirenlerin inadına içki içilecek ve ben de onu yapacağım.” şeklinde konuştu.
 
Ödül olarak kazandığı bir şarabı akşam 22.00 ile 06.00 arasında içeceğini söyleyen Özkök’e, şarkıcı Altay, “İçmek yasak değil ki almak yasak.” dedi.