İnci Pastanesi yeniden açıldı

Beyoğlu'nun simgelerinden tarihi İnci Pastanesi, bulunduğu binadan tahliye edilmesinin ardından yeniden açıldı.

İnci Pastanesi yeniden açıldı
14 Şubat 2013 Perşembe 15:40 tarihinde eklendi, 2.290 kez okundu.

Pastanenin işletmecisi Musa Ateş, müşterilerinin sevgisinin kendilerini marka yaptığını belirterek, “Yeniden açılışını sevgililer gününe denk getirdik" dedi.

 
İstiklal Caddesi'ndeki binada 68 yıl hizmet veren ve 7 Aralık 2012'de tahliye kararın ardından kapanan İnci Pastanesi, 70 günlük aranın ardından yeniden açıldı.

 
Beyoğlu'nda Mis Sokak'ta 4 katlı bir binanın giriş katında yeniden hizmet vermeye başlayan tarihi pastanenin işletmecisi Musa Ateş, sevinçli olduğunu belirtti.

Ateş, “İnci Pastanesini İnci yapan halktır. Halka hizmet vermek için yeniden üretime başladık. Hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi. Pastanenin yaklaşık 70 gün kapalı kaldığını söyleyen Ateş, bu süre içinde uygun yer bulmak için uğraştıklarını ve çevredekilerin de desteğiyle yeni yere taşındıklarını söyledi.

Ateş ayrıca açılışın 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk gelmesinin nedenini İnci Pastanesi'yle halk arasında bir sevgi bağının olmasıyla açıkladı. Tarihi İnci Pastanesi, 1944 yılından beri hizmet verdiği binadan 7 Aralık 2012'de restorasyon gerekçesiyle tahliye edilmiş, bazı sivil toplum kuruluşları tahliyeye tepki göstermişti.

DHA