İnci Sözlük'ten medyaya T.C ayarı

İnci Sözlük editörlerinden Serkan İnci T.C. tartışmasını A Haber’de Şirin Sever’in sunduğu Jurnal'de anlattı.

İnci Sözlükten medyaya T.C ayarı
12 Nisan 2013 Cuma 10:12 tarihinde eklendi, 2.520 kez okundu.

 

İnternette yer alan İnci Sözlük’teki yazarın canı sıkıldı ve devlet kurumlarının adından kısaltması T.C.  olan Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kalkacağını belirten bir başlık açtı.

Ondan sonra da olanlar oldu. Sağlık Bakanı açıklama yaptı, siyasette ve medyada tartışma başladı.
 
Olaylar nasıl çığırından çıktı, İnci Sözlük editörlerinden Serkan İnci, A Haber’de Şirin Sever’in sunduğu Jurnal’de şöyle anlattı:
  
 "Bu, standart bir İnci girişimiydi. Bu sefer şansa gündemi biraz daha meşgul etti. Yaklaşık dokuz milyon insanın bu etkinliğin peşinden geldiği söyleniyor. Gençlerin internetle neler başarabileceğini göstermesi açısından moral oldu. Sözlüğün yazarları tarafından standart bir başlık açılmıştı. Kişisel bir eylem. Toplanıp İnci Sözlük editörleri tarafından ortaklaşa yapılmış bir girişim değil. Başlığın açılmasından sonra da olaylar gelişti. Sözlük üzerinden gelir elde etmiyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız, bazı konuları kapsayan işler var. Daha önce de internet sansürü konusunda yürüyüş organize etmiştik, binlerce kişi peşimizden geldi. Aynı olay T.C. olayında da meydana geldi. Bir trolleme ile başlamış olabilir ama doğru yerlere gitti olay. Sağlık Bakanlığı’nın da açıklama yapması, sosyal medyanın gücünü ortaya koyuyor, gençlerin istediği zaman neler yapabileceğini gösteriyor. Aslında biz siyasetle ilgilenmiyoruz, siyaset ve dinin sözlük ortamında olmasını istemiyoruz. Siyasetin bizim hayatımızı engellemesini de istemiyoruz. Siyaset tarafından bizim hayatımıza darbeler olduğu zaman sesimizi ortaya koyuyoruz. Biz çok seviniyoruz, gençlerin sosyal medyayı nasıl kullanabildiğini kanıtlayabildiği için sevinçliyiz. Gerçekten T.C kalkacaksa, İnci Sözlük’ün başlattığı bu olayla geri adım atıldıysa bürokratın istifası doğru, T.C ibaresi kaldırılmayacaksa da yapacak bir şey yok istifa eden bürokrat için. Sosyal medyada provokatif hareketler dağılıyor. Manipülasyon amacıyla söylenti çıkıyor, tüm sosyal medyaya çıkıyor. Habercilerin her gördüğü habere inanmaması gerektiğini gösterdi. Araştırmadan, İnci Sözlük birkaç eylem daha yapmıştı, sonucu aynı olmuştu, haberciler araştırmadan haber yapıp sonra bize suç atıyorlar, “ İnci Sözlük başlattı, inci sözlük yüzünden oldu” diyorlar."