İncirlik'te esnaf zorda

İncirlik Üssü'nün bulunduğu merkez Sarıçam İlçesi'ndeki İncirlik Mahallesi'nde ABD'nin Körfez ve Irak Savaşı döneminde altın çağını yaşayan işyeri sahipleri, siftah yapamadıklarını belirterek dükkanlarını satışa çıkardı

İncirlikte esnaf zorda
01 Ağustos 2014 Cuma 12:02 tarihinde eklendi.
Adana'da, 'Küçük Amerika' olarak adlandırılan ve bir zamanlar 20 binden fazla askerin görev yaptığı İncirlik Üssü'ndeki ABD 39'uncu Kanat Komutanlığı'nda görevli askerlerin sayısı 2 bine kadar gerilerken; askerlere hediyelik eşya, halı, spor aletleri, av malzemeleri satışı yapan esnaf iş yapamaz hale geldi ve dükkanlarını kapatmaya başladı.
 
İncirlik Üssü'nün bulunduğu merkez Sarıçam İlçesi'ndeki İncirlik Mahallesi'nde ABD'nin Körfez ve Irak Savaşı döneminde altın çağını yaşayan işyeri sahipleri, siftah yapamadıklarını belirterek dükkanlarını ya satışa çıkardı ya da camlarına 'kiralık' yazısı astı. Esnaf, ABD askerine verilen ve 'çöl zammı' olarak bilinen paraların Barack Obama tarafından kesildiğini, askerlerin bu nedenle alışveriş yapmaktan vazgeçtiğini de söyledi. 
 
Son dönemde İsrail'in Filistin'e yönelik askeri operasyonları nedeniyle sık sık protesto gösterilerinin yapıldığı mahallede, ABD'li askerlerin alışveriş yaptığı çarşının tamamen boş olması da dikkat çekti.