İnegöl'de öğrencilere bilimsel eğitim etkinliği

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik yapılan Gökevi (Planetaryumlar) Bilimsel Eğitim Etkinliği ilgiyle izleniyor

İnegölde öğrencilere bilimsel eğitim etkinliği
17 Ocak 2014 Cuma 17:54 tarihinde eklendi.

Bilimsel Eğitim Etkinliği çerçevesinde İnegöl Kurşunlu Beldesi İstiklal ilkokul öğrencilerine yönelik gösterimde bulunan Gökevi (planetaryumlar) etkinliğine katılan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Günümüzde şehirleşmeden kaynaklanan ışık kirliliği yüzünden her geçen gün gökyüzünü kaybediyoruz. Bu olumsuz etkiden dolayı gökyüzünde çok az sayıda yıldız görünmekte ve güzel bir gökyüzü görüntüsü için şehir merkezlerinden uzaklaşmak durumundasınız. Planetaryumlar bu noktada çok işlevsel olarak insanları muhteşem gökyüzü ile buluşturuyor. Bunun yanında Planetaryumlar okulların eğitim sistemini destekleyici programlarla çocukların temel astronomi bilgisine etkin destek olabilmektedir." dedi.

    Gökevi ile çocukların yaşadığımız dünyanın ve onun evrendeki yerini anlamalarının amaçlandığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “Yine bu etkinlikle içinde yaşadığımız evrene ait uzun bir zaman aralığında gelişen fakat gözlenmesi imkânsız olan birçok olayı kolayca görmeleri mümkün olacaktır. Öğrencilere planetaryum aracılığı ile bilim felsefesini ve çalışma heyecanını aktarmayı amaçlıyoruz. Bu etkinlik sizi yüksek bir dağın tepesinde ışıksız bir ortamda etkileyici bir gökyüzü ile baş başa bırakacak, sizi dünyadan alıp bir gezegene ya da bir galaksiye götürecek. Şimdiye kadar 800 öğrenci Bilimsel Eğitim Etkinliğimize katıldı. 4 okulda etkinliğimiz tamamlandığında, programın bitiminde yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşmış olacağız.”


CİHAN