İngiliz gazetesinden şok Türkiye haberi

İngiltere’nin tabloid gazetelerinden Daily Express, Türkiye’nin IŞİD tehdidi altında olduğunu öne sürerek Türkiye’ye tatile gidecek milyonlarca turistin İngiliz kanına aç teröristlerin tehlikesi altında olduğunu iddia etti.

İngiliz gazetesinden şok Türkiye haberi
17 Haziran 2015 Çarşamba 11:21 tarihinde eklendi.
Gazeteden ‘şok uyarı: “IŞİD’in hedefi olan Türkiye’ye gidecek milyonlarca tatilciye terör tehdidi’’ başlıklı yazısında, Türkiye’ye tatile giden milyonlarca İngiliz turistin tehlikeli saldırıların hedefi olacağı öne sürdü.
 
Bir cami, güneşlenen turistler ve yüzleri maskeli, eli silahlı militanları aynı fotoğraf içinde kolajlayan gazete, İngilizlerin kaçırılma, intihar saldırıları, roket saldırıları ve patlamalara maruz kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu öne sürdü.
 
Türk lirasının Sterlin karşısında değer kaybetmesiyle İngiltere’den Türkiye’ye giden turist sayısının bu yaz artacağını yazan gazete şöyle devam etti: ‘’Yüzde 98.9’u Müslüman olan Türkiye’nin Suriye sınırı, IŞİD’e katılmak isteyen batılı İslami fanatikler tarafından sarsılıyor. Aynı zamanda ülkedeki terör grupları, hükümete, polise ve yargıya karşı isyancı saldırılar düzenliyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı Seyahat Ofisi yılda 7.5 milyon turist çeken İstanbul’un yüksek terör tehdidi altında olduğunu söyledi.’’
 
‘’İngiliz öldürülürse bunu herkes yazar’’
 
İngiltere’deki Savunma ile ilgili Düşünce Kuruluşu Royal United Services Institute’den Raffaello Pantucci’nin görüşlerine başvurulan haberde, Türkiye ve Suriye’nin çok tehlikeli yerler olduğu öne sürülerek şu ifadeler yer aldı: ‘’Türkiye büyük bir turizm destinasyonu ve çok fazla insan her an her şeyle karşılaşabilir. Batılılar her zaman dikkat çektiği için hep hedef kabul edilirler. Eğer bir İngiliz vatandaşı öldürülürse bunu İngiliz basını yazar, bu haber dünyaya yayılır. Bu yüzden özellikle İngilizler daha kıymetlidir’’
 
Gazete ayrıca medyadaki çıkan haberlere dayandırdığı yazısında Ankara ve İstanbul ile Suriye sınırındaki yerlerin teröristlerin tehdidi altında olduğunu öne sürdü.
 
Yunanistan ve Kıbrıs daha az tehlikeli
 
Daily Express, Türkiye’ye nazaran Kıbrıs ve Yunanistan’ın daha az terörizm tehdidi altına olduğunu da ekledi.
 
Gazete haberinin sonunda bu yıl Türkiye’ye gidecek bir İngiliz’in de görüşlerine başvurdu. Milton Keynes kentinde yaşayan 27 yaşındaki Scott Kirk, 'eğer İstanbul’a gidecek olsaydım, büyük ihtimalle korkardım ve gitmezdim’’ diyor.
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’ye seyahat uyarısı 
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı Seyahat Ofisi 10 Haziran’da Türkiye ile ilgili güncelleme yaptığı sayfasında, Suriye sınırındaki kentlere seyahatten kaçınılması gerektiğini belirterek geri kalan bölgelerin tehlikeden uzak olduğunu kaydetmişti.

DHA