İngiliz kız ailesine teslim edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçen hafta Perşembe günü kaçırıldığı ileri sürülen 16 yaşındaki İngiliz turist F.C. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgusunun ardından ailesine teslim edildi.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 19:51 tarihinde eklendi.

Marmaris'te iki yıl önce barda tanıştığı M.C.E. ile dört gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kaçma kararı alan İngiliz F.C.'den günlerdir haber alınamıyordu. Kızın hayatından büyük endişe duyan anne Rhonda Jones, polisi ve İngiliz medyasını ayağa kaldırdı.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan tüm aramalara rağmen İngiliz F.C. bulunamadı. Devreye Muğla Emniyet Müdürlüğü girdi. Polis ekipleri, GSP operatörleriyle temasa geçerek İngiliz kız ve sevgilisi M.C.E. cep telefonu sinyali Muğla'nın Kötekli mahallesinde olduğu tespit edildi. Harekete geçen polis ekipleri, İngiliz F.C. ve sevgilisi M.C.E.'yi sokakta el ele dolaşırken yakalayarak, gözaltına aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde avukat ve tercüman eşliğinde yaklaşık 3 saat polise ifade veren F.C., Adli Tıp Kurumu'ndan bekaret raporu kabul etmeyerek, erkek arkadaşından şikâyetçi olmadı. Bu arada anne Rhonda Jones kızıyla birlikte olan M.C.E’den şikayetçi oldu.

Ancak, genç kız annesinin şikâyetini geri aldırdı. Anne ve kız daha sonra Marmaris'e hareket etti. Öte yandan M.C.E.'nin Muğla Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.

İNGİLİZ GAZETECİLER MUĞLA'YA GELDİ

İngiliz kız F.C.'nin erkek arkadaşı ile kaçmasının ardından İngiliz basını da ayağa kalktı. Kaçırıldığı iddiası üzerine Muğla'ya gelen The Sun, Daily Mirror ve Daily Mail gazetelerinin muhabir ve foto muhabirlerinden oluşan 6 kişilik ekip, İngiliz kız ile ilgili röportaj yapacakları öğrenildi. İddiaya göre, İngiliz gazetecilerin kazın ailesinin sigortadan para almaları yönünde haber geçecekleri ileri sürüldü


CİHAN