İngiliz polisi onu Kobani'de buldu

İngiltere'de polis 17 yaşındaki Kürt kızı Silhan Özçelik'i Ekim'den bu yana kayıp olduğu için her yerde arıyordu. Genç kız ise dün Kobani'de görüntülendi. Silhan Özçelik'in IŞİD'e karşı savaşmak için Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtiği iddia edildi.

İngiliz polisi onu Kobanide buldu
25 Kasım 2014 Salı 15:58 tarihinde eklendi.
İngiltere'de yabancı savaşçılar konusu tartışılmaya devam ediyor. Terör örgütü IŞİD saflarında savaşmak için yüzlerce radikal İslamcı İngiliz vatandaşının Suriye'ye gittiği biliniyor.
 
Ancak İngiliz polisi ilk kez, IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye'nin Kobani kentine giden Kürt kökenli bir İngiliz vatandaşını tespit etti.
 
17 yaşındaki hukuk öğrencisi Silhan Özçelik'in 27 Ekim'de İngiltere'den Belçika'ya oradan da, Türkiye'ye gelerek Kobani'ye geçtiği iddia edildi.
 
Silhan Özçelik'in Kobani'de olduğu ise dün yayınlanan bir görüntüde tespit edildi.
 
Özçelik'in ailesi ise, kızlarının Suriye'ye gittiğini doğruluyor ancak bir savaşçı olarak değil, insani yardımda bulunmak için bölgede bulunduğunu ileri sürüyor.
 
İngiliz polisi ise, Ekim ayından bu yana kayıp olan Silhan Özçelik olayıyla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişinin, Silhan Özçelik'in Suriye'ye gitmesine yardım ettiği belirtiliyor.