İngilizlere kapak olsun !

İngiliz basını, pazar günü İstanbul'da yapılan F1 yarışının ardından, içki yasağı nedeniyle şampiyon Vettel'in şampanya içemediğini yazmıştı.

İngilizlere kapak olsun !
10 Mayıs 2011 Salı 14:11 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

 

The Sun ve Sunday Mirror F1 Şampiyonu Vettel'in İstanbul'da içki yasağı yüzünden geleneksel olan şampanya töreninde şampanyasını içemediğini yazdı. Tüm dünyaya servis edilen bu fotoğraflar ise İngiliz basınının bu iddialarını alenen yalanlıyor...
 
The Sun ve Sunday Mirror'un haberlerine göre; 23 yaşındaki şampiyona lideri Sebastian Vettel'e, Türkiye'de içki içme konusunda yaş sınırının 24 olması nedeniyle şampanya içemedi.
 
Red Bull'un takım patronu Christian Horner da bunu doğruladı. Horner, "Pilotlarla yapılan kısa toplantıda bu söylenmişti. Türkiye'de yasalar 24 diyor, o ise 23 yaşında" denildi.
 
Ayrıca 'Türkiye'deki alkol reklamı yasağı nedeniyle, Sauber'in Tequila sponsorunun da araçta yer almasına izin verilmedi' dendi, hatta daha da ileri gidilerek Bahreyn örneği verildi.
 
Bahreyn'de geçerli İslami kurallar nedeniyle Bahreyn Grand Prix'sinde geleneksel 'pit bebekleri' ve podyumda görmeye alıştığımız 'şampanya töreni' yapılmıyor.
 
Bahreyn'de yasa gereği kadınların her zaman kapalı olmaları gerektiğinden padokta ve gridde alışılagelen görüntülere izin verilmiyor. Keza bir başka yasaya göre alkollü içeceklerin de yasak olması, podyum seremonisindeki ünlü şampanya yağmurunun da yapılamamasına neden oluyor.
 
Bahreyn hükümeti, ülkelerindeki organizasyonda kendi gelenek ve kültürlerine uygun hareket edilmesine önem gösteriyor. Yarış sonrası kutlamalarda pilotlar için alkolsüz özel şampanyalar sunuyor.