İngiltere ‘En’lerini seçiyor

İngiltere, iş dünyasının ‘en’lerini seçiyor. Ülke çapında gerçekleşen anket, dünyanın dört bir tarafından büyük ilgi gördü.

27 Ekim 2013 Pazar 20:51 tarihinde eklendi, 1.019 kez okundu.

Ödüller, İngiltere’nin en prestijli mekanlarından biri olan Hilton Park Lane Hotel’de 3 Kasım’da gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

2008 yılında İngiltere’de Türk işadamaları tarafından kurulan Türk - İngiliz iş adamları platformu BizNet UK’in bu yıl düzenlediği ‘En Başarılı Türk’ (The Most Succesful Turk) ödülleri için adaylar heyecanlı sona yaklaştı.

Altı yüz davetlinin katılacağı törene İngiltere’den ve Türkiye’den çok sayıda üst düzey bürokrat katılacak. BizNet UK direktörü İsmail Basman oylamanın 31 Ekim itibari ile sona ereceğini belirterek, 3 Kasımda; düzenlenecek ödül töreninde ödüllerin sahiplerini bulacağını söyledi.

İngiltere’deki Türk iş adamlarının son yıllardaki başarılı yatırımlarıyla ülke genelinde tanınan ünlü iş adamları arasına girdiğini, düzenledikleri anketlerde ve çeşitli kategorilerde dağıttıkları ödüllerle bunu daha iyi gördüklerini dile getirdi.

Anketlerin; 'http://mostsuccessfulturks.org/?vote’ sitesinden yapıldığını belirten Basman, İngiltere’de geçtiğimiz yıl 75 bin kişinin oy kullandığını hatırlatarak, ülkedeki Türk iş adamlarının yaptıkları büyük yatırımlarla takdire şayan işler yaptıklarını ve BizNet’in de bu başarılı insanları bir platformda bir araya getirdiğini belirtti.

BizNet’in bugün sadece İngiltere’de değil dünya çapında tanınan bir platform olduğuna dikkat çeken BizNet Direktörü, esas amaçlarının Türkiye ve İngiltere’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına hizmet vermek olduğunu ve hiçbir kar amacı gütmediklerini anımsatarak şöyle konuştu;

“BizNet’in iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin güçlenmesinde önemli katkıları oldu. İngiliz işadamlarının Türkiye’de iş yapabilmeleri için gerekli altyapı desteğini sağlayan BizNet, iki ülke arasında birçok başarılı iş bağlantısının kurulmasında öncülük etti.

Toplumumuzda önde gelen iş adamlarını ödüllendirmek hem de diğer girişimcilere örnek teşkil etmesi için 2010 yılında ilk ödül törenini düzenledik. Başlangıçta bu kadar ilgi göreceğini beklemiyorduk. Bugün 15bin kişilik bir bilgi ağına sahip bir kurum olarak özellikle iş ve yatırım alanında etkili bilgi alışverişini sağlıyoruz. Üyelerimizin en doğru ticari bilgilere en kısa zaman da ulaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz.”

‘En Başarılı Türk’ ödüllerinin ise İngiltere dahilinde başarı, yenilik ve etik işi tanıyan bir ödül programı olduğunu ifade ederek, organizasyona; başarılı Türkler ve Türk şirketlerinin yanı sıra İngiltere veya Türkiye sınırları dahilinde etkili iş yapan İngilizlerin katıldığını söyledi.

Ödül töreninin ilki 27 Ekim 2010 tarihinde White Hall Banqueting House’da 450 kişilik bir katılımla gerçekleşmişti. Birinciler halk oylaması sonucunda belirlenirken, toplam 14 kategori için 72 bin 439 oy kullanılmıştı.

Bu yıl oylamaya katılan adaylar ise şöyle:

En iyi İngiliz yatırımcı şirketi; Arup Group, BP ve Cadbury,
En iyi yatırımcı Türk şirketi; HDM Tubes Limited, Kahve Dünyası, Özdilek,
En başarılı işadamı; Levent Acı, Touker Suleyman, Ugur Yılmaz,
En profesyonel yönetici; Asil Tan, Olgun Hesapcı, Ragip Balcıoglu,
En başarılı şirket ödülü; Aytac Food, Dogtas, Stonecrest Marble,
En başarılı iş kadını ödülü; Aysen Zamanpur, Nesli Nazarı, Nilüfer Danıs,
En başarılı girişimci işadamı ödülü; Erdal Koyuncu, Gokhan Bozkurt, Muzaffer Çiçek, Türkiye’yi en çok destekleyen İngiliz (Halk oylamasına açılmadı, jüri karar verecek)
Jüri Özel Ödülü (Halk oylamasına açılmadı, jüri karar verecek)


CİHAN