İngiltere'de hayat durdu

Saatte 13O km hızla Atlantik’ten gelen son yılların en şiddetli fırtınasının güneybatı İngiltere’yi vurmasıyla gece yarısından sabah 9’a kadar İngiltere’de hayat felce uğradı.

İngilterede hayat durdu
28 Ekim 2013 Pazartesi 11:12 tarihinde eklendi, 1.051 kez okundu.
Güney İngiltere’de halkın saat 9’a kadar trenlere binmemesi istendi, tren ulaşımı durduruldu, köprüler kapatıldı, uçak seferleri Kuzey İngiltere’ye yönlendirildi. 
 
Daha önce İngiltere’ye ulaşmadan Atlantik’de sönen fırtına, bu kez güneybatı İngiltere’yi vurdu. Halka “Hava koşullarını kontrol etmeden seyahat etmeyin” uyarısında bulunuldu. Karavanların yere bağlantıları sağlamlaştırıldı, açık lunaparklarda önlemler alındı. 
 
Aziz Jude’den ismini alınan St. Jude Fırtınası yüzünden, İngiltere’de ağaçların devrildiği, ulaşım kaosunun yaşandığı, en az 5 bin kişinin elektriksiz kaldığı , üstlerine ağaçlar düşen arabaların zarar gördüğü bildirildi. Isle of Wight adasındaki Needles’da rüzgar hızının saatte 160 km’ye çıktığı kaydedildi. Çevre Ajansı 12 sel uyarısında bulundu. Newhaven’da fırtınanın yüzerken suya çektiği 14 yaşında bir çocuk helikopterle yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı ve umutlar yitirilince azgın denizde arama çalışmalarına son verildi.
 
Başbakan David Cameron hükümet daireleri ile sabaha kadar fırtınaya karşı önlemleri tartıştı. Ulaştırma Bakanı Barones Kramer, fırtına dinene kadar halkın evlerinden çıkmamasını istedi.
 
Havayollarının uçak seferlerini Kuzey İngiltere’ye yönlendirmek üzere planlar yaptığı öğrenildi. Çevre Ajansı, 6-9 saatte 20-40 mm yükseklikte yağmur beklendiğini açıkladı. Sel riskini azaltmak için görevlilerin önlemler aldığı bildirildi. Fırtına, 1987 yılında üç saatte İngiltere ve Fransa’da 22 can alan büyük 1987 Fırtınası ile karşılaştırıldı.

DHA