İngiltere'de kebaba darbe

İngiltere'nin dev farelerin istilasına uğradığı haberlerinin yaygın olduğu bir dönemde, Daily Star gazetesi, dün 'Dev fareler Kebabınızda' manşetli bir haber yaptı.

İngilterede kebaba darbe
18 Nisan 2014 Cuma 12:32 tarihinde eklendi.
Sağlık görevlilerinin fast food lokantalarında satılan kebaplarda ne olduğunu anlamadıkları et bulduklarını yazan gazete, bunlarda fare etinin kullanılmış olabileceğinden korkulduğunu iddia etti. Bu etlerin koyun eti dışında fare, kedi veya köpek eti olabileceğini iddia eden Daily Star, bu bulgunun Birmingham başta olmak üzere İngiltere'nin çeşitli şehirlerinin fare istilasıyla aynı döneme rastladığına dikkat çekti. Which dergisinin CEO'su Richard Lloyd da, "At eti skandalından bir yıl sonra  araştırmalarımız yemek sahtekarlığını gösteriyor. Hükümet bu yemek sahtekarlığına öncelik vermeli" diye konuştu.
 
Daily Star gazetesinin aksine haberi yorum yapmadan veren The Times gazetesi ise, 'Kuzu etinden yapılan kebapta yanlış çeşit et bulundu' başlıklı haberinde kebaplarda yapılan muayenede dörtte birinden fazlasında koyun eti dışında et bulunduğunu yazdı.
 
Geçen yıl temmuz-aralık aylarında alınan 145 örneğin 43'ünün saf olmadığı, 25'inin sığır eti, diğerlerinin tavuk ve hindi olduğu öğrenildi.
 
10 binden fazla Türk kebapçının bulunduğu İngiltere'de her yıl Türk Kebapçılara başarı ödülleri veren organizasyonun başkanı Mustafa Topkaya, Daily Star'ın haberine tepki göstererek piyasaya gölge düşürdüğü için gazeteye gerekli uyarıyı yapacaklarını söyledi.

DHA