İngiltere'de skandal büyüyor

İngiliz futbolunda rüşvet skandalında ikinci perde devam ediyor. The Telegraph gazetesinin ortaya çıkardığı "3. parti" olarak bilinen kişilere

İngilterede skandal büyüyor
29 Eylül 2016 Perşembe 13:59 tarihinde eklendi.
İngiliz futbolunda rüşvet skandalında ikinci perde devam ediyor. The Telegraph gazetesinin ortaya çıkardığı "3. parti" olarak bilinen kişilere ait olan oyuncuların İngiliz takımlarına transferini yasaklayan uygulamayı bozmak için rüşvet isteyen isimler arasına Championship ekiplerinden Queens Park Rangers Teknik Direktör Jimmy Floyd Hasselbaink, Barnsley Kulübü Yardımcı Antrenörü Wright ve Leeds United'ın İtalyan sahibi Massimo Cellino da katıldı.
 
GÖRÜNTÜLER VAR
 
Daily Telegraph gazetesi, kendilerini Uzak Doğulu iş adamları olarak tanıtan muhabirleriyle rüşvet pazarlığı yapan Championship takımlarından Queens Park Rangers'ın teknik direktörü Hollandalı Jimmy Floyd Hasselbaink, Barnsley yardımcı antrenörü Tommy Wright ve Leeds United'ın İtalyan sahibi Massimo Cellino'nun görüntülerini internet sitesinden yayınladı. Hasselbaink, işadamı zannettiği muhabirler ile Londra'da yaptığı toplantıda, Queens Park Rangers'a futbolcu satmak isteyen bir menajerlik firmasından 55 bin sterlin isterken görüntülendi. Firma temsilcisi gibi davranan muhabirin 35-40 bin sterlinlik teklifini, "Beni mutlu etmeyi dene" diyerek 55 bin sterline çıkaran Hasselbaink, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından yazılı açıklama yaparak, hiçbir yanlış eylemde bulunmadığını belirtirken, QPR ekibi teknik direktör Hasselbaink hakkında inceleme başlattığını açıkladı.
 
GİDEN GİDENE
 
Rüşvet skandalına adı karışan bir başka isim olan Barnsley Kulübü Yardımcı Antrenörü Tommy Wright da transferlerde yardımcı olma sözünü verdiği muhabirlerden Ağustos ayındaki toplantıda 5 bin sterlin rüşvet alırken görüntülendi. Barnsley Kulübü bu gelişme sonrası 50 yaşındaki antrenörün görevine son verdi.
 
LEEDS'İN SAHİBİ DE İŞİN İÇİNDE
 
Rüşvet skandalındaki son isim ise Leeds United'in İtalyan sahibi Massimo Cellino oldu. İtalyan işadamı, The Telegraph muhabirlerine kulübün yüzde 20'lik hisselerini satmayı, bunun karşılığında gelecekteki transferlerden pay vermeyi teklif ettiği kayıtlarda görülüyor.
 
Sercan SAPANATAN - İSTANBUL / DHA