İngiltere'de Sun gazetesi çalışanları tepkili

İngiltere'nin en yüksek tirajlı tabloid gazetesi Sun'ın üst düzey çalışanlarının gözaltına alınması, gazetede tepkilere neden oluyor.

İngilterede Sun gazetesi çalışanları tepkili
13 Şubat 2012 Pazartesi 14:29 tarihinde eklendi.

80 yaşındaki medya patronu Rupert Murdoch'ın bu hafta konuyla ilgili İngiltere'ye gelmesi bekleniyor. Murdoch'ın bu hafta sahibi olduğu Sun gazetesi çalışanlarına endişe duymamalarına ilişkin bir konuşma yapması öngörülüyor. Ancak çalışanlar, gazete yönetiminin polise çok sayıda bilgi ve belge vermesini eleştirerek, polisi ve yönetimi "cadı avı" yapmakla suçluyor.
    
Sun gazetesinin 5 çalışanı yürütülen "Elveden Operasyonu" kapsamında haftasonu gözaltına alınmıştı. Operasyon, telekulak skandalı çerçevesinde gazetecilerin polis ile kamu çalışanlarına yaptığı "uygunsuz" ödemeleri inceliyor.
    
Şimdiye kadar gazetenin 10 üst düzey muhabir ve editörü gözaltına alındı ve daha sonra tahliye edildi. Sun gazetesi bugünkü sayısında eski siyaset editörü Trevor Kavanagh'ın yazısına yer vererek, Kavanagh'ın polisi soruşturmaya "cadı avı yapıyormuş gibi" yaklaşmakla suçladığını bildirdi.
    
İngiltere'deki Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ) da gazetenin bağlı olduğu Murdoch'a ait News International grubu yönetimini eleştirerek, "yönetim üzerindeki baskının azaltılması için gazete çalışanlarının feda edildiğini" kaydetti.
    
İngiliz basını, "Elveden Operasyonu" kapsamında gözaltıların süreceği yorumunu yapıyor.
    
Sun gazetesinin İngiltere'deki günlük tirajı yaklaşık 3 milyon. Sun, İngiltere'deki en yüksek tirajlı, dünyadaki 10'uncu en yüksek tirajlı gazete.