İngiltere'nin Yemen Büyükelçiliği tekrar açıldı

İngiltere'nin Yemen Büyükelçiliği 12 gün aradan sonra tekrar açıldı.

İngilterenin Yemen Büyükelçiliği tekrar açıldı
19 Ağustos 2013 Pazartesi 15:59 tarihinde eklendi.

Yemen’in başkenti Sana’da bulunan Büyükelçilik güvenlik endişelerinden dolayı 6 Ağustos 2013 tarihinden beri kapalı tutuluyordu. Büyükelçilikteki çalışanlar geçici olarak evlerine gönderilmişti.

Yemen Dışişleri Bakanı Ebubekir El Kırbi, İngiliz televizyonu BBC’ye yaptığı açıklamada büyükelçiliğin tekrar açılmasının memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Yemenli bakan, "Büyükelçiliğin kapatılması teröristlerin ekmeğine yağ sürmüştür. Bu, iki ülke ilişkilerini etkiliyor ve bu terörizmin amaçlarından bir tanesidir." diyerek bu eleştirdi.

İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Jane Marriott ise çalışanların güvenliği ve emniyetinin kendileri için en büyük öncelik olduğunu vurguladı. Jane Marriott Yemen’e gidecek olan İngiliz vatandaşlarına uyarıda bulundu. Marriott, Yemen’deki yüksek terör tehditinin ve adam kaçırma olayların devam ettiğini belirterek “Yemen’e gelecek veya bu ülkede bulunan İngiliz vatandaşlarının ülkeyi terk etmelerini 2011 yılından beri öneriyoruz çünkü onlar için çok tehlikeli.” dedi.


CİHAN