İniş takımı bu hale geldi!

Bu fotoğraf, İstanbul'a acil iniş yapan THY uçağında bir yolcu tarafından çekildi. İşte ilk iniş sırasında uçağın kanat üzerinde meydana gelen hasar.

İniş takımı bu hale geldi!
25 Nisan 2015 Cumartesi 12:56 tarihinde eklendi.
THY'nin Airbus A320 tipi TC-JPE tescilli uçağı, ilk yaklaşmasında piste teker koymasının ardından yolcuların ifadesine göre büyük bir gürültü ile birlikte çarpma sesi geldi. Pilotlar pas geçerek yükselmeye başladı. O anda sağ kanat tarafında cam kenarında oturan bir yolcu cep telefonu ile bu fotoğrafı çekti.
 
SERT İNİŞ YAPTI
 
Uzmanlara göre uçak 'hard landing' olarak adlandırılan 'sert iniş' yaptı ve  sağ motor piste vurdu. Sert iniş sırasında buna bağlı olarak sağ ana iniş takımında da hasar meydana geldi. Bunun üzerine pilotlar pas geçerek yükseldi. Sağ motorda sorun yaşanması ve iniş takımları toplanmaması nedeniyle pilotlar acil durum bildirerek ineceklerini söylediler.
 
İkinci denemelerinde ise görüntüleri izleyen uzmanlar, pilotların uçağı pistte tutmakta zorlanıp toprağa çıkmalarının nedenini de sağ ana iniş takımında meydana gelen hasara bağlıyor. Katlanan ve uçağı taşıma özelliğini kaybeden iniş takımı nedeniyle uçak sağa doğru istikamet kaybediyor ve toprak alana çıkıyor.
 

DHA