İnönü 2 Haziran'da yıkılıyor

Beşiktaş İnönü Stadyumu yıkım ihalesi yapılarak stadyumun 2 Haziran Pazar günü düzenlenecek bir törenle yıkımına başlayacağı açıklandı

İnönü 2 Haziranda yıkılıyor
28 Mayıs 2013 Salı 17:25 tarihinde eklendi, 1.684 kez okundu.

Beşiktaş İnönü Stadyumu yıkım ihalesi yapılarak stadyumun 2 Haziran Pazar günü düzenlenecek bir törenle yıkımına başlayacağı açıklandı. Yenilenen stadın 16 ay gibi bir sürede bitirilmesinin planlandığı açıklandı.

Beşiktaş Akaretler'deki kulüp binasında yapılan ihale sonucu bilgilendirme toplantısında BJK İnönü Stadyumu'nun yıkım ihalesini kazanan 3 firma ile anlaşma imzalandı. Toplantıya kulüp adına Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş İnşaat AŞ. Genel Müdürü İhsan Coşkun katıldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, "Çocuklarıma anlatacağım bir yıkım ve yenileme çalışması olsun istiyorum." diyerek şunları söyledi:

"Beşiktaş camiamızın yıllardan beri üzerinde çalıştığı ve yapmayı arzu ettiği mabedimizin inşaatının yapılması kısmıyla ilgili bir noktaya gelinmiştir. Allah bunu bana nasip etti. Yaklaşık 2002 yılından beri başlayan yolculuk o dönemki yöneticilerimiz tarafından başlatıldı. Bizim dönemimize gelene kadar yapım iptal şekilde duruyordu.

Bizim temaslarımızla devletimiz tarafından gerekli izinler çevreye zarar vermeden alınarak süreç sonuçlandırılmıştır. Yıkımla ilgili 3 ihale süreci yaşayacağız. Bununla ilgili ihaleler tamamlanmış olmaktadır. Artık işe başlıyoruz. Ben de çocuklarıma stadyumun önünden geçerken burada benimde emeklerim var diye gururla anlatacağım. 2 Haziran Pazar günü yıkıma başlıyoruz ve 16 ay sonunda stadyumun bitirilmesini planlıyoruz."

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI EN SON ÇAREMİZ

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, İnönü Stadı'nın yıkımından sonra maçlarını İstanbul içinde bulunan makül statlardan birinde oynayacaklarını söyledi. Çebi, "Baştan beri söylüyoruz. İstanbul ili içinde mevcut statlardan biri olacak. Bir sürü stadyum var. Ama şunu söyleyebilirim Olimpiyat Stadı'nda oynama alternatifimiz en son çare olacak." dedi.

BORÇLARI ÖDÜYORUZ

Beşiktaş Kulübü'nün borçlarından da bahseden Ahmet Nur Çebi, "Eski yöneticilerimiz beyanları oluyor ama futbolcularımıza olan borçlarımız 63 milyon lira, bundan 57 milyonunu ödedik. Kalan bakiye 6 milyon yani ödemelerimizi yapmaya çalışıyoruz. O yöneticilerimiz hiç yanımızda bulunmadıkları için doğal olarak bilmiyorlar. Toplamda 212 milyon borç vardı. Ödenen rakam 156 milyon lira, kalan ise 56 milyon Türk Lirası'dır. Bu arada geldiğimiz günden beri 22 milyon Dolar bankalara kredi borcu kapatılmıştır." dedi.

Transfer döneminin henüz bitmediğini belirten Ahmet Nur Çebi, "Transfer dönemi daha bitmedi. Bu kadar işlerin arasında futbolu ve maçları sadece izliyoruz." dedi.

SERDAL ADALI'NIN ADAYLIĞI HAYIRLI OLSUN

Beşiktaş Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda adaylığını açıklayan Serdal Adalı için düşünceleri sorulan Ahmet Nur Çebi, "Serdal Adalı'nın adaylığı hayırlı uğurlu olsun. BJK kongreleri tek adaylı olduğunda iyi olmuyordu. Kendisine başarılar diliyorum. Keşke daha çok aday çıksa. Biz iyi çalıştık. Eğer onlar kazanırsa bu projeleri devam ettirirler bizimle de paylaşırlarsa sevinirim. Çok düzgün bir yapı kurduk bozulursa çok üzülürüm." dedi.


CİHAN