İnönü 2 maç kapanıyor

Sahaya atlayan taraftarların neden olduğu ‘İnönü muharebesi’, Beşiktaş’a çok pahalıya patlayacak

İnönü 2 maç kapanıyor
17 Nisan 2012 Salı 09:02 tarihinde eklendi, 1.617 kez okundu.

 

Daha önce 6 kez ceza alan siyah-beyazlılar, saha olayları ve çirkin tezahürat nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılacak. Yani Kartal’ın F.Bahçe ve Trabzon derbilerinde tribünlerde sadece kadın ve çocuklar olacak.
 
Süper Final’in 2. derbisi, tabir-i caizse İnönü Muharebesi gibiydi.. G.Saray’ın Melo’nun attığı tartışmalı golle öne geçmesinin ardından çılgına dönen tribünler ortalığı savaş alanına çevirdi. 
Beşiktaş - Galatasaray maçından kareler
 
Maç boyunca Hakem Hüseyin Göçek aleyhinde tezahüratta bulunan siyah-beyazlı taraftarlar, 86. dakikadan sonra iyice raydan çıktı. Sahaya atlayan bir fanatik Göçek’in üzerine yürümek isterken güçlükle kontrol altına alınırken, 90+2’de ise bu kez hedefte G.Saraylı Eboue vardı. Sahaya yağan yabancı maddeler sonrası tribüne dönüp tepkisini gösteren tecrübeli oyuncuya vurmak isteyen başka bir taraftar da futbolcuların hamlesiyle zor da olsa etkisiz hale getirildi.
 
Peki yaşanan bu tatsız olayların faturası ne olacak? İşte size cevabı. Sezon içerisinde Futbol Disiplin Talimatı’nın 55. maddesine göre daha önce saha içi olaylar ve çirkin tezahürattan dolayı 6 kez ceza alan siyah-beyazlılar şimdi 7.’sini gerçekleştirdiği için kural gereği 2 maç ceza alacak. Yani sihay-beyazlılar Süper Final’de evinde oynayacağı son iki maç olan F.Bahçe ve Trabzon derbilerini sadece kadın ve çocuklara karşı oynayacak.
 
İşte o 55 maddenin içeriği:

Saha olayı stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralların bireysel veya toplu bir biçimde ihlalidir. Bu bağlamda özellikle aşağıda belirtilen eylemler saha olayları olarak nitelendirilir: a) Taraftarların stadyum düzenini bozacak veya müsabaka güvenliğini ihlal edecek şekilde sahaya girmesi veya girmeye teşebbüs etmesi, b) Taraftarların yabancı madde atmaları, c) Taraftarların yanıcı, parlayıcı veya patlayıcı madde kullanmaları, d) Taraftarların lazer kaynağı vb. elektronik aletler kullanmaları.
 
- (8) Anılan yasağın aynı sezon içerisinde yedinci kez tekrarı halinde ve takip eden her ihlalde sorumlu kulübe, iki müsabakayı seyircisiz oynama cezası verilir.