İnönü ismi tarihe karışıyor

Beşiktaş'ta 24 Şubat tarihinde yapılan mali genel kurulda Başkan Fikret Orman yeni stadyum projesinin de müjdesini vermişti.

İnönü ismi tarihe karışıyor
26 Şubat 2013 Salı 13:05 tarihinde eklendi, 1.267 kez okundu.

 

Yoğun uğraşlar sonucu yeni stadyum için gerekli izinlerin alındığını belirten Başkan Orman, nisan ayı sonunda İnönü Stadyumu'nun yıkımına başlanacağını da sözlerine eklemişti. Son 10 yıldır Beşiktaş gündeminin öncelikli konularından biri olan yeni stadyum projesinde ilk kez somut adımlar atacak olan Siyah Beyazlı yönetimin, stadın adını da kesin olarak değiştireceği öğrenildi.
 
İNÖNÜ STADYUMU İSMİ TARİHE KARIŞIYOR
 
1947 yılında yapılan açılışında stadın adı İnönü Stadyumu olmuş, 1952 yılında ise adı Mithatpaşa Stadyumu'na çevrildi. 1973 yılında da ismi tekrar İnönü Stadyumu olarak değiştirilmişti. Stadın ismi son olarak 2010 yılında yönetim kurulunun yaptığı spornsorluk anlaşması sonrası Fi Yapı İnönü Stadyumu olmuş, 2 yıl bu isimle anılmıştı. 
 
STADYUMA VERİLECEK İSİM SPONSOR FİRMALARLA YAPILACAK GÖRÜŞMELERDEN SONRA NETLEŞECEK
 
Beşiktaş yönetiminin yeni stadyumun ismi konusunda henüz bir kararı yok ancak İnönü ismini kullanmama karar verildi. 2013 Nisan ayında başlayacak ve 2014 Ekim ayında tamamlanacak olan yeni stadyumun ismi ise yapılacak sponsor görüşmeleri sonucunda ortaya çıkacak. Yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde yapacağı görüşmeler sonrası yeni stadyumun ismini belirleyecek. Yapılacak anlaşmaya uygun olması halinde sponsor isminin yanına yönetim kurulunun belirleyeceği isim de ilave edilecek. Eğer bu şekilde belirlenecek stadın yeni isminde sorun yaşanması halinde yeni stadyum sadece sponsor firma ile yapılacak anlaşma süresinde sponsor firmanın adı ile anılacak.

DHA