İnşaat ve Yapı Alanında Kullanılan Kereste Türleri

İnşaat alanında en çok sıkça kullanılan kereste çeşitleri ve fiyatlarını bu yazıda paylaşıyor olacağız.

İnşaat ve Yapı Alanında Kullanılan Kereste Türleri
04 Haziran 2016 Cumartesi 20:17 tarihinde eklendi, 3.578 kez okundu.

Bayındır Tomruk olarak bünyemizde birden fazla kereste türü bulunmaktadır. Bünyemizde bulunan türler, her tür kullanıma göre çeşitlilik göstermektedir. Eğer ağırlıklı olarak ithalatı ve ihracatını gerçekleştirdiğimiz ürünler dışında, Ukrayna gibi farklı ülkelerden ürün temininde bulunacaksanız da en uygun çözümleri sunmaya gayret gösteriyoruz. Bu sayfada sadece inşaat alanında kullanılan kereste çeşidinden, kullanım alanına göre ağaç türünün seçiminden, hangi yapı tipinde hangi ağaçtan elde edilen kereste kullanımı uygundur gibi bir takım bilgileri paylaşıyor olacağız. Sayfanın aşağısında inşaatta kullanılan, inşaatlık kereste diye tabir edilen ürün hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
 

İnşaat ve Yapı Sektörünün Yükselişi
Orman ürünleri günümüzde her alanda artık yaygın olarak kullanılan yapısal ürünlerdendir. En sıkça kullanılan alanların bir kaçını sizler ile paylaşacak olursak eğer; masa, sandalye, kırtasiye malzemeleri, kapı, pencere, otomotiv sektöründe kısmı kullanımlar, kâğıt, gemi, mobilya, parklarda, bahçelerde, uçak sektöründe kısmi kullanım gibi daha birçok irili ufaklı alanda kullanıldığı bilinmektedir. Ama en çok sıklıkla kullanılan sektör inşaat sektörüdür. Yapı sektörü 2012 yılı ile 2016 yılı içerisinde %31’lik bir yüzde ile çok hızlı bir şekilde büyüdü ve halen daha büyümektedir. Buna bağlı olarak, orman ürünlerinin kullanımı da bir hayli revaç göstererek artış göstermektedir.
 

Yerli alanda ticari anlamda kullanılabilir orman alanları çok kısıtlı olduğundan ve yerli alanda temin edilen ürünler iç sahadaki talebi karşılamadığından dolayı ithalatçılar ve ihracatçılar başta Ukrayna olmaz üzere diğer dış piyasaya yönelerek taleplerini karşılamaktadır. Yapı, inşaat ve marangoz alanında kullanılan kereste her daim kaliteli, dayanıklı ve uzun ömürlü olmak zorundadır. İnşaat alanında en çok kullanılan kereste türü çam olup, eğer daha uyguna yapılan işi bitirmek tercih edilmek istenilirse o zaman kavak, meşe gibi sınıflar tercih edilmektedir. İnşaatlık kereste kullanımında yine yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi birkaç sınıfa ayrılırlar ve çam, kayın gibi seçenekler ağırlıklı olarak tercih edilmektedirler.
 

Fiyat Politikamız
Sizlerde yukarıda belirtmiş olduğumuz nedenlerden dolayı inşaatlık alanda kullanmak üzere kereste seçimi yapmak veya satın alma işlemini gerçekleştirmek isterseniz, önerilerimizi ve bu alanda diğer tercih eden kişilerin hangi nedenlerden dolayı tercih ettiklerini gözden geçirerek karar verme aşamalarınızı hızlandırabilirsiniz. Bayındır Tomruk olarak bünyemizde Ukrayna’dan getirmiş olduğumuz en kaliteli, inşaat ve yapı alanda gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz inşaatlık kereste bulunmaktadır. Fiyatlarımız değişen kurlar ile sabit olmadığından dolayı bir fiyat belirtmemiz doğru olamayacağı için bu sayfamızda değil, mail adresimizden en güncel fiyatlarımızı sizlere iletmekteyiz.
 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Firma olarak yürüttüğümüz faaliyetlerin tamamı Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının uygun olarak gerçekleşmektedir. Yürüttüğümüz faaliyetler Orman ürünleri ve bu alana doğrudan etki eden bilgi ve belgeleri temin etmek için ilgili web adresi olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı yazısına tıklayarak gidebilirsiniz.
 

Diğer Faaliyetlerimiz
Bu yazımızda sizler ile beraber hem sektöre hem de yapı sektöründe kullanılan ürün hakkında fikir sahibi olduk. Bünyemizde sağladığımız diğer faaliyetlerimizden olan Ukrayna kereste ürünümüzü incelemek için web adresimiz olan http://www.bayindirtomruk.com/ukraynadan-en-iyi-kereste-ithalatini-yapiyoruz/sayfasına giderek incelemede bulunabilirsiniz.