İnşaatçılardan KDV isyanı

Müteahhitler, büyükşehirlerde daha önce 150 metrekarenin altındaki konuta uygulanan yüzde 1’lik KDV oranının yüzde 18’e yükseltilmesine tepki gösterdi.

İnşaatçılardan KDV isyanı
04 Ocak 2013 Cuma 11:25 tarihinde eklendi.

 

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, 150 metrekarenin altındaki konuta uygulanan yüzde 1’lik KDV oranının yüzde 18’e yükseltilmesini değerlendirdi.
 
Bu kararın mevcut stokların erimesine geçici bir süre yardımcı olacağını belirterek, “Bizim görüşümüz inşaat sektöründe özellikle küçük dairelerde fiyat artışı ve genelde konut pazarında olumsuz gelişmelere neden olacağı yönündedir. KDV’deki artış mecburen konut fiyatlarına yansıtılacak. Dolayısıyla konut almak zorlaşacak.” dedi.
 
Lokomotif rolü nedeniyle inşaat sektörünün farklı değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Gökçadır, sektörlerin dinamizminin ekonominin canlılığa bağlı olduğunu söyledi. Türkiye’nin 1990’lı yıllar ve son olarak küresel kriz karşısında sektör ve müteşebbisinin dinamizmi ile ayakta kaldığına değinen Adil Gökçadır, bu dinamizmin korunması gerektiğini kaydetti.
 
Ayrıca KDV oranlarında ki artışın kayıt dışılığın önlenmesine de darbe vuracağına değinen İMSİAD Başkanı Gökçadır, KDV avantajının satış fiyatı avantajına dönmesi durumunda ise kentsel dönüşüm sürecine olumlu etkisi olacağını sözlerine ekledi.

CİHAN