İnsan kaçakçılığı yapan polislere operasyon

Edirne'de Türkiye'ye yasadışı yollardan giren kaçakları Yunanistan'a kaçıran aralarında biri halen görevde, biri emekli olan iki polis memurunun da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

05 Şubat 2014 Çarşamba 18:35 tarihinde eklendi.
 
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türkiye'den yasadışı yollardan insan kaçakçılığı yapan şebekeyi takibe aldı. Yapılan teknik takiple aralarında halen biri görevde biri emekli iki polisinde bulunduğu şebeke Türkiye'ye de yasadışı yollardan gelen kaçakları gruplar halinde Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a kaçırması adım adım izlendi.

Soruşturmada şebeke ile ilgili delillerin toplanması üzerine bugün güvenlik güçleri Edirne Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, N.T., emekli polis A.Y.,ile N.M., Ö.Ö., İ.A., M.Ö. ve Ö.G.'yi gözaltına aldı. Polisteki sorgularından sonra şüpheliler soruşturmayı yürüten Cumhiriyet Savcısı Cengiz Özgül tarafından yeniden sorgulandı.

Şüphelilerden Ö.G. savcılıktaki sorgusundan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 5 şüpheli suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan kaçakçılığı suçlarından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 

DHA