İnsan tacirleri düğün salonunda yargılanıyor

Muğla'nın Milas, Bodrum ve Marmaris İlçeleri ile Aydın İzmir ve İstanbul'da geçen Kasım ayında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 'Örgütlü insan kaçakçılığı yapmak' suçundan gözaltına alınıp, haklarında dava açılan 55 kişiden tutuklu 28'i ilk kez hakim karşısına çıktı.

04 Nisan 2013 Perşembe 20:12 tarihinde eklendi.

 

Dava, Milas Adliyesi'ndeki salonların küçük olması nedeniyle, duruşma salonuna dönüştürülen Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda görüldü.
 
Şubat-Ekim 2012 tarihleri arasında Muğla ve ilçelerinde, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan 50'si Afgan, 41'i Suriye, 157'si Burma, 12'si Gürcistan, 7'si İran, 58'i Filistin ve 6'sı da Türk olmak üzere toplam 331 kaçak yakalandı.

70'i kadın 104'ü çocuklardan oluşan kaçakları yurt dışına götürmeye çalışan insan tacirlerinin organizasyonunn çökertilmesi için savcılığın talimatıyla çeşitli tarihlerde operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda toplam 55 kişi gözaltına alındı.
 
28 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Adliye sevk edilen şüphelilerden A.B., R.K., N.E., S.B., E.M., H.D., M.B., E.G., S.G., Y.Y., F.E., R.S., A.A., H.T., T.I., S.T., A.D., A.B., S.A., H.D., O.Y., İ.İ., A.S., Y.G., F.S., O.C., M.L. ve İ.B., tutuklandı. Diğer 27 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında 'Örgütlü insan kaçakçılığı' suçundan dava açılan 55 kişiden tutuklu 28'i bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.
 
Duruşma Milas Adliyesi'ndeki salonların küçük olması nedeniyle duruşma salonuna dönüştürülen Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda yapıldı. Tutuklu sanıklar, cezaevinden 3 minibüsle, duruşmanın yapılacağı salona getirildi.

Sabah erken saatten itibaren tutuklu sanıkların yakınları da duruşmanın yapılacağı salonun önünde beklemeye başladı. Sanıkların getirilişi sırasında, jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.

DHA