İnsan tacirlerine darbe

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, yabancı uyruklu kaçakları para karşılığında Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçırmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 şüpheliden, 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

28 Mayıs 2013 Salı 19:15 tarihinde eklendi.
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bir grubun, insan kaçakçılığı yaptığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Yabancı uyruklu kaçakları para karşılığında Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasadışı yollardan kaçırdıkları ileri sürülen çeteyi takibe alan polis, 7 aylık çalışmanın ardından operasyon için harekete geçti. Polis geçen cuma günü, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit İlçeleri ile İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 22 şüpheli gözaltına alındı. 
 
Şüpheliler, "Para karşılığı örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 14'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Ayrıca, operasyon kapsamında, 3 balıkçı teknesi ile 2 zodyak bota el konulduğu, Afganistan, Eritre, Filistin ve Suriye uyruklu 117 kaçağın yakalandığı, kaçakların işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği bildirildi.

DHA