İnsanlar botlarla kurtarıldı, araçlar sele kapıldı

Antalya'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle birçok evde su baskınları oluşurken sele kapılan bazı araçlar metrelerce sürüklendi.

İnsanlar botlarla kurtarıldı, araçlar sele kapıldı
14 Şubat 2013 Perşembe 23:45 tarihinde eklendi, 1.131 kez okundu.

 

Akşam saatlerinde Hurma Mahallesi'ndeki Sarısu deresinin taşması sonucu iki otomobil suya kapıldı.

Otomobilde bulunanlar kendi imkanlarıyla kurtulurken, itfaiye ve deniz polis görevlileri gece boyunca yoğun mesai yaptı. Aracıyla evine giderken bir anda suya kapıldığını söyleyen Burhan Fidan, "Derenin üzerindeki köprüden geçmek isterken su aniden yükseldi. Bu sırada otomobilden atlayarak canımı kurtardım. Benden sonra bir başka otomobil daha suya kapıldı. Üçü kadın dört kişinin araçtan kurtulduğunu ve yardım istediğini gördük. Kadınların bulunduğu bölgeye giderek suların arasından kurtardık. Daha sonra olay yerine gelen ambulans kadınları götürdü" dedi.
 
Şiddetli yağış nedeniyle caddelerde de su birikintileri oluştu ve araçlar mahsur kaldı. Bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlara da Zodyak botlarla ulaşıldı.
 
YOLCU UÇAĞI ANTALYA'YA İNİŞ YAPAMADI
 
İstanbul-Antalya seferini yapan Atlas Jet firmasına ait yolcu uçağı olumsuz hava koşulları nedeniyle iniş yapamadı. Uçağın yolcularından İnci Ural uçak içerisinde yolcuların endişeli hallerini cep telefonu ile görüntüledi. Adana Havaalanı'na iniş yapan uçağın Antalya'daki hava koşullarına göre kente gelebileceği belirtildi.

DHA